Η Jaguar F-type Project 7 ντριφτάρει στο Goodwood Festival of Speed [video]

Η Jaguar F-type Project 7 ντριφτάρει στο Goodwood Festival of Speed [video]

Η ταχύτερη και ισχυρότερη Jaguar παραγωγής όλων των εποχών ντριφτάρει στην θρυλική ανάβαση.

Η Jaguar F-type Project 7 είχε παρουσιαστεί επίσημα πριν περίπου δύο χρόνια στο Goodwood Festival of Speed, και τώρα επέστρεψε στην θρυλική ανάβαση για να την απολαύσει και ο κόσμος εν κινήσει.

Το κορυφαίο μοντέλο είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της φίρμας και είναι χειροποίητο. Την εξέλιξη και κατασκευή του έχει αναλάβει το τμήμα Special Vehicles Operations (SVO) της Jaguar Land Rover, που ασχολείται μόνο με την εξέλιξη ακόμα πιο σπορ και πολυτελών εκδόσεων για όλα τα μοντέλα. Είναι το πρώτο μοντέλο που παρουσίασε το SVO και βγήκε σε μόλις 250 κομμάτια.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη F-type Project 7 είναι δανεισμένος από την F-Type R, αλλά μετά από την “περιποίηση” του SVO αποδίδει 575 ίππους (+25 ίππους) και 69,3 kgm ροπή. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου Quickshift κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ για την καλύτερη κατανομή της δύναμης φροντίζει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Η βάρους 1.585 kg F-type Project 7 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,9 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube