Η Ferrari ανεβάζει ταχύτητα στο εργοστάσιο

Η Ferrari ανεβάζει ταχύτητα στο εργοστάσιο

Η Ferrari προγραμματίζει την εντατικοποίηση της παραγωγής της, στον απόηχο των προβλέψεων για αύξηση στις πωλήσεις των σούπερκαρ το 2018.

Η Ferrari, έχοντας διασφαλίσει την ταχύτητά της σε αυτοκίνητα και πίστες προγραμματίζει να προσθέσει επιπλέον ταχύτητα στα εργοστάσιά της.

Ο Ιταλός κατασκευαστής, που αποσπάστηκε από το άρμα της τη Fiat Chrysler Automobiles NV το 2016, σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή, διπλασιάζοντας τις συναρμολογήσεις από μία βάρδια σε δύο ημερησίως για το 2018. Με αυτό το ρυθμό, ο στόχος για 9.000 παραδόσεις θα επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε πηγή που γνωρίζει εκ των έσω το θέμα. Ερωτώμενος εκπρόσωπος της Ferrari, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η αύξηση της παραγωγής αποτελεί μέρος του σχεδίου του CEO της Ferrari, Sergio Marchionne, για την παράλληλη αύξηση του κέρδους με τη διεύρυνση της γκάμας της, διατηρώντας παράλληλα την αποκλειστικότητα των μοντέλων των 170.000+ ευρώ. Ο Marchionne θα παρουσιάσει την τελευταία μεσοπρόθεσμη στρατηγική της ιταλικής εταιρείας στις αρχές του 2018 -την τελευταία του χρονιά στο τιμόνι του Maranello.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει το πρώτο SUV της Ferrari, δεδομένου ότι στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν το αυτοεπιβαλλόμενο όριο των 10.000 αυτοκινήτων που την κατατάσσουν στις εταιρείες με τους λιγότερο αυστηρούς κανόνες κατανάλωσης, όπως είχαν αναφέρει πηγές  τον Αύγουστο. Οι στόχοι περιλαμβάνουν το διπλασιασμό του λειτουργικού κέρδους σε περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ  μέχρι το 2022, είχαν αναφέρει τότε.

Μοντέλα περιορισμένης παραγωγής
Ο Ιταλός κατασκευαστής ανέβασε το στόχο των κερδών του για το 2017, με την προσθήκη μοντέλων περιορισμένης παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του αγωνιστικού FXX K Evo. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ξεπεράσουν συνολικά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ εφέτος. Η Ferrari σχεδίαζε να πετύχει πωλήσεις 9.000 αυτοκινήτων το έτος 2019, σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά του Οκτωβρίου 2015 για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Ferrari έχει ξεπεράσει περισσότερο από το διπλάσιο της αρχικής τιμής της στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης και το κέρδος της κατά 83% εφέτος σηματοδοτεί την καλύτερη απόδοση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ το 2017, με την αξία της εταιρείας να φτάνει στα 17,1 δισ. ευρώ.

Η αύξηση των πωλήσεων καθοδηγείται από την αντίστοιχη αύξηση στον πληθυσμό των πλουσίων ανθρώπων. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 36%, στα 13,6 εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία δέκα χρόνια, έως το 2016, και εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθεί κατά 37% την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση περί πλούτου (Wealth Report) της εταιρείας ακινήτων Knight Frank. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 45% την ίδια περίοδο, ενισχυμένος από τα κέρδη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η παραγωγή της Ferrari θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 7%, στα 9.000 αυτοκίνητα το 2018, από περίπου 8.400 εφέτος, δήλωσε ο η ίδια πηγή. Η παραγωγή της ιταλικής εταιρείας τείνει να παρακολουθεί το παραδόσεις, καθώς η Ferrari έχει λίστα αναμονής για περισσότερο από 12 μήνες για τα περισσότερα μοντέλα της. Για να διαφυλάξει την αποκλειστικότητά της, η Ferrari θα πρέπει πάντα να πουλάει ένα αυτοκίνητο λιγότερο από τη ζήτηση της αγοράς, είχε πει ο  Marchionne, αναφερόμενος στον ιδρυτή της, Enzo Ferrari.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube