Η BMW M5 κάνει δύο ρεκόρ Guinness ντριφτάροντας [video]

Η BMW M5 κάνει δύο ρεκόρ Guinness ντριφτάροντας [video]

Η BMW φαίνεται ότι θέλει να καθησυχάσει τους οπαδούς της ότι η νέα Μ5 παρότι τετρακίνητη, μπορεί να ντριφτάρει. Και με το παραπάνω.

Όχι ένα αλλά δύο ρεκόρ έκανε η νέα BMW M5 ντριφτάροντας. Για την ακρίβεια, έσπασε ένα ρεκόρ και έκανε ένα δικό της.

Σας είχαμε γράψει τις τελευταίες μέρες, ό,τι η νέα BMW M5 ετοιμάζεται να κάνει ένα μοναδικο ρεκόρ. Η αρχική ιδέα ήταν να πάρει πίσω το μεγαλύτερης διάρκειας ντριφτ. Η BMW είχε πετύχει με την πισωκίνητη προηγούμενης γενιάς Μ5 F10 αυτό το ρεκόρ το 2013 στο skidpad του BMW Performance Center στη Ν. Καρολίνα, με οδηγό τον αγωνιζόμενο και εκπαιδευτή Johan Schwartz. Είχε καταφέρει να κάνει 322,5 φορές την κυκλική διαδρομή με το πλάι, καλύπτοντας απόσταση 82,52 km. Αργότερα το ρεκόρ αυτό πέρασε στα χέρια του Harald Muller με Toyota GT86 ο οποίος είχε πετύχει διανύει απόσταση 144,116 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα BMW M5 με 600 PS και xDrive

Και τώρα ήρθε ξανά η BMW, στην ίδια πίστα της Ν. Καρολίνας, να διαλύσει κυριολεκτικά κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με οδηγό και πάλι τον Schwartz. Στα χέρια του η νέα M5 κάλυψε απόσταση 374,5 km. Επισήμως, αυτό περιγράφεται ως «Το μεγαλύτερης διάρκειας ντριφτ εντός 8ωρου». Προφανώς δεν ήθελαν να πληρώσουν υπερωρίες.

Μιλάμε για ολόκληρο ταξίδι. Ντριφτάροντας. Είναι τρελό και μόνο να το λες. Αν και το ακόμη πιο τρελό είναι ότι στη διάρκεια του… χορευτικού, το αυτοκίνητο χρειάστηκε να ανεφοδιαστεί πέντε φορές εν κινήσει. Το αυτοκίνητο ανεφοδιασμού ήταν μια Μ5 F10 την οποία οδηγούσε ο Matt Mullins, οδηγός «ακριβείας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ένα ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση σύστημα ανεφοδιασμού είχε εγκατασταθεί και στα δύο αυτοκίνητα. Και ένας μηχανικός κρεμόταν με γάντζο (δείτε λεπτομέρειες στην gallery με τις φωτογραφίες) από τα παράθυρο του δεύτερου αυτοκινήτου για να «ταΐσει τη Μ5 που κυνηγούσε το ρεκόρ. Αφού η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, «ζεστοί» καθώς ήταν από τους πέντε ανεφοδιασμούς, οι Mullins και Schwartz μπήκαν στην πίστα και πέτυχαν άλλο ένα ρεκόρ Guinness, αυτό του μεγαλύτερου διπλού παράλληλου ντριφτ, καλύπτοντας απόσταση 79,26 km σε μία ώρα.

Πηγή BMW
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube