Η Audi κοιτάζει τις νύφες στα δόντια! [video]

Η Audi κοιτάζει τις νύφες στα δόντια! [video]

Σε ένα διαφημιστικό σποτ, παρομοιάζει μια νύφη με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πρέπει να ελέγξεις εξονυχιστικά πριν το πάρεις!

Σε μια διαφήμιση της Audi στην Κίνα, η πεθερά διακόπτει το γάμο του γιου της για να ελέγξει τη νύφη αν περνά όλες τις προδιαγραφές.

Της τραβάει τη μύτη, της διπλώνει τα αυτιά, τσιμπάει το κάτω χείλος της και την κοιτάζει στη γλώσσα και τα δόντια. Τελικά της δίνει το ΟΚ, αλλά με μια τελευταία παρατήρηση: να μαζέψει το ντεκολτέ της!

Το διαφημιστικό σποτ είναι δημιούργημα της Ogilvy & Mather Πεκίνου για την προώθηση των μεταχειρισμένων Audi  που έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί επίσημα από την εταιρεία. «Μια σημαντική απόφαση πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή», λέει το σλόγκαν στο φιλμάκι.

Όμως η διαφήμιση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή παρομοιάζει τις γυναίκες με εμπόρευμα – και ειδικότερα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πρέπει να ελεγχθούν από κάθε άποψη.

Το σποτάκι εκπλήσσει, δεδομένου ότι η Audi έχει κάνει δυνατές καμπάνιες εναντίον των προκαταλήψεων για τα φύλα, σε πολλές αγορές, από την Ισπανία μέχρι τις ΗΠΑ. Πρόσφατα μάλιστα, η διαφήμισή της για το αμερικανικό Super Bowl πραγματευόταν ακριβώς την (αν)ισότητα των δύο φύλων και το σποτάκι τελείωνε με την υπόσχεση: «Η Audi Αμερικής δεσμεύεται στην πληρωμή ίσου μισθού για ίση εργασία»! (ΔΕΙΤΕ τo spot)

 Για να είμαστε όμως δίκαιοι, η διαφημιστική καμπάνια της Audi στην Κίνα, με το σλόγκαν «Γνώριζε τι παίρνεις», αποτελείται από πολλά σποτάκια. Σε ένα από αυτά, ο φίλος μιας κοπέλας είναι που παρομοιάζεται με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Το σποτάκι ανοίγει με ένα νεαρό, σε μια παραλία, να λέει στη φίλη του ότι την αγαπά. Αυτή του λέει να σωπάσει, τον βάζει σε ένα ταχύπλοο, τον συναγωνίζεται στη διάσχιση της ζούγκλας και τελικά τον πάει σε ένα δωμάτιο όπου του κάνει το τεστ της αλήθειας για να δει αν το «σ’ αγαπώ» του είναι αληθινό.

Οι πωλήσεις της Audi στην Κίνα είχαν πτώση 12% το πρώτο εξάμηνο του 2017, λόγω διαμάχης της με τους ντίλερς.

Στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα, είναι συνηθισμένες οι έντονες αντιδράσεις υπέρ ή εναντίον διαφημίσεων που έχουν ως θέμα τις γυναίκες. Οι Κινέζες πιέζονται πολύ να παντρευτούν, καθώς μετά από μια ηλικία θεωρούνται «απομεινάρια». Η κρέμα για το δέρμα SK-II της Procter & Gamble έχει κάνει διαδοχικές επιτυχημένες καμπάνιες βασισμένες σε αυτό το θέμα, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να βρουν οι ίδιες το δρόμο τους και να αντισταθούν στις πιέσεις από την κοινωνία και την οικογένεια.

Μια άλλη καμπάνια, που είχε κάνει ένα site διαδικτυακών ραντεβού το 2014, χρησιμοποίησε ένα μύθο για μια γιαγιά που πέθαινε λέγοντας ότι είναι ντροπή οι γυναίκες να είναι «πολύ επιλεκτικές και ιδιότροπες» στην αναζήτηση συζύγου. Οι αντιδράσεις στη διαφήμιση αυτή ήταν εκρηκτικές.

[Πηγές: Automotive News, Washington Post]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube