Η αγωνιστική κληρονομιά του Honda Civic [video]

Η αγωνιστική κληρονομιά του Honda Civic [video]

Το βίντεο της Honda USA μας δείχνει μερικά εργοστασιακά, βελτιωμένα και αγωνιστικά Civic που βοήθησαν στην εμπορική και αγωνιστική καθιέρωση του ιαπωνικού μοντέλου για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Η Honda USA υποδέχεται για πρώτη φορά επίσημα την έκδοση Type R του νέου Civic και προετοιμάζει το αγοραστικό κοινό με μια αναδρομή στα γρήγορα (Mugen CRX) και αγωνιστικά (“Tokyo Joe”, το ταχύτερο Civic πρώτης γενιάς στον κόσμο με πάνω από 235 km/h τελική) Civic του παρελθόντος, με ιδιαίτερη μνεία στις δημοφιλείς εμπορικά εκδόσεις Si (Sport Injected).

Το τελευταίας γενιάς Civic Si αμερικάνικων προδιαγραφών, είναι το πρώτο τούρμπο στην ιστορία του μοντέλου. O 1.5 VTEC Turbo που το εφοδιάζει αποδίδει 205 ίππους στις 5.700 rpm και 26,6 kgm ροπή από τις 2.100 έως τις 5.000 rpm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R 2017

Πέρα όμως από τον ισχυρότερο κινητήρα σε σχέση με τη απλή έκδοση των 182 ίππων, η συγκεκριμένη διαθέτει ακόμα μπλοκέ διαφορικό, μεγάλη πίσω αεροτομή, πλακέ πίσω απόληξη της εξάτμισης, ενισχυμένα φρένα, μπάκετ καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 18" με ελαστικά 235/40 και ακόμα πιο σφιχτή ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Το Civic Type R των 320 ίππων από την άλλη, είναι αρκετά πιο σκληροπυρηνικό και εστιασμένο στις απόλυτες επιδόσεις, και σύμφωνα με την Honda είναι το πιο «ανταποδοτικό» hot hatch με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αυτό από μόνο του ανεβάζει την αυτοπεποίθηση της Honda USA και είναι έτοιμη να το ρίξει στον ασφάλτινο στίβο μάχης με πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube