Νέο Honda Civic 1.5 με 205 ίππους [video]

Νέο Honda Civic 1.5 με 205 ίππους [video]

Η Honda USA παρουσίασε τη νέα σπορ έκδοση Si για τα κουπέ και σεντάν Civic.

Η Honda ακολουθούσε μέχρι πρότινος διαφορετική «πολιτική» για το Civic, μιας και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δεν είδαν το δικό μας «διαστημικό» Civic της προηγούμενης γενιάς.

Από αυτή όμως την γενιά, που κατασκευάζεται για όλο τον κόσμο στην Μ. Βρετανία, όλος ο πλανήτης θα έχει ξανά το ίδιο Civic. Αυτό είχε σαν αντίκτυπο για την αμερικάνικη έκδοση να αφήσει στο ράφι τον παλαιότερο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 2,4 λίτρων για χάρη του νέου 1.5 i-VTEC Turbo, που μαζί με τον επίσης νέο 1.0 i-VTEC Turbo, απαρτίζουν την βενζινοκίνητη γκάμα του σύγχρονου Civic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Honda Civic 1.0 i-VTEC Turbo

O 1.5 i-VTEC αποδίδει 182 ίππους και 24,5 kgm ροπή και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με αυτόματο CVT. Η Honda USA όμως θέλησε να δημιουργήσει κάτι ακόμα πιο «πικάντικο», για αυτό τον λόγο παρουσίασε αυτές τις μέρες μια πιο ισχυρή έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo

Το νέο Honda Civic Si αμερικάνικων προδιαγραφών έχει 205 ίππους στις 5.700 rpm και 26,6 kgm ροπή από τις 2.100 έως τις 5.000 rpm. Πέρα όμως από τον ισχυρότερο κινητήρα, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει μπλοκέ διαφορικό, μεγάλη πίσω αεροτομή, πλακέ πίσω απόληξη της εξάτμισης, ενισχυμένα φρένα, ζάντες αλουμινίου 18 με ελαστικά 235/40 και ακόμα πιο σφιχτή ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

[Πηγή: Honda USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube