Honda Accord: Τίτλοι τέλους στην Ευρώπη

Honda Accord: Τίτλοι τέλους στην Ευρώπη

H Honda θα βάλει τέρμα στην ευρωπαϊκή καριέρα του Accord, ύστερα από την αποτυχία του να αντιπαρατεθεί στα αντίστοιχα γερμανικά μοντέλα.

«Βρισκόμαστε σε φάση ξεπουλήματος για ό,τι Accord υπάρχει σε στοκ και δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην κατηγορία», δήλωσε ο Leon Brannan, επικεφαλής του βρετανικού τμήματος της Honda στην Automotive News Europe.

H Honda έχει μεγάλη δυσκολία να πουλήσει το Accord σε μια κατηγορία, όπου ακόμη και τα δημοφιλή «λαϊκά» μοντέλα, όπως είναι το Volkswagen Passat και το Ford Mondeo, υφίστανται απώλειες από premium αυτοκίνητα, όπως η BMW 3 Series και η Mercedes-Benz C-Class.  

Επιπλέον, όπως είπε ο Brannan, η μεσαία κατηγορία στις εταιρικές πωλήσεις επίσης κατακυριεύεται από τις γερμανικές premium μάρκες. «Το κόστος για να τους ανταγωνιστείς είναι απύθμενο», συμπλήρωσε.

Η Honda λανσάρισε το Accord στην Ευρώπη το 1977 και ξεκίνησε να το κατασκευάζει επί ευρωπαϊκού εδάφους το 1992, στο εργοστάσιο του Swindon, στη Βρετανία. Το μεσαίο Honda έχαιρε της εκτίμησης των αγοραστών χάρη στην προσιτή τεχνολογία και στην αξιοπιστία του. Ωστόσο, η μεταφορά του εργοστασίου από τη Βρετανία στην Ιαπωνία το 2000, εμπόδιζε τη Honda να ανταγωνιστεί σε προσφορές τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, κυρίως λόγω της ισχυρής ισοτιμίας του γεν έναντι του ευρώ. Πάνω κάτω είναι το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ιαπωνικές εταιρείες που δεν διαθέτουν ευρωπαϊκό βιομηχανικό βραχίονα (Subaru, Daihatsu και λιγότερο η Mazda).

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Accord έπεσαν κατά 19% στις 3.453 αυτοκίνητα τον περασμένο χρόνο. Δυσανάλογα πολύ σε σχέση με την πτώση του 5% της Honda στις αγορές EU και EFTA (Ισλανδία, Ελβετία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν). Πτώση που οδήγησε στην πώληση 133.268 αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον ACEA, και σε μερίδιο 1%.

Η Honda εκτιμά ότι εφέτος οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της θα ανακάμψουν, καθώς θα βοηθηθούν από μοντέλα, όπως το μικρό crossover H-RV που θα λανσαριστεί στις αγορές την προσεχή άνοιξη, αλλά και το πρόσφατα ανανεωμένο κόμπακτ SUV της εταιρείας το CR-V που αποτελεί και το best seller της Honda στην Ευρώπη.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube