400 km/h πάνω σε γέφυρα! [video]

400 km/h πάνω σε γέφυρα! [video]

Αυτό είναι το ρεκόρ που θέλει να πετύχει ο Kenan Sofuoglu με μια Kawasaki H2R για να εγκαινιάσει τη νέα γέφυρα του Izmit.

Σχεδιασμένη μόνο για πίστα, η Kawasaki Ninja H2R, με τον φυγοκεντρικό υπερσυμπιεστή και τους 330 PS (με ram-air) είναι φτιαγμένη για να σπάει ρεκόρ και να μεταθέτει τα όρια του εφικτού.

Γι’ αυτό και ο Τούρκος σταρ των αγώνων World Supersport, Kenan Sofuoglu, θα επιχειρήσει να σπάσει το φράγμα των 400 km/h στη σέλα της.

Ο Sofuoglu, που αγωνίζεται με Kawasaki από το 2012, θα κάνει την προσπάθειά του στη γέφυρα Ozman Gazi, ή αλλιώς Γέφυρα του Izmit (φωτ. κάτω), που γεφυρώνει τον ομώνυμο κόλπο στην ασιατική Τουρκία, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Sofuoglu έχει ήδη πιάσει τα 391 km/h με την H2R πρόσφατα, και θα συνδυάσει την απόπειρα για το ρεκόρ με τα εγκαίνια της γέφυρας στις 30 Ιουνίου. Η γέφυρα Ozman Gazi είναι η τέταρτη μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο, με άνοιγμα 1.550 m και συνολικό μήκος 2.682 m.

Η μοτοσικλέτα θα έχει για την περίσταση λάστιχα της Pirelli με ειδική γόμα για να αντέχουν την ταχύτητα και την ιπποδύναμη. Η Elf θα παράσχει ειδικό αγωνιστικό καύσιμο για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση και η Rev’It θα εφοδιάσει τον Sofuoglu με ειδική δερμάτινη στολή που θα μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση χωρίς συμβιβασμούς στην προστασία.

Κάποιες μετατροπές θα έχει και η μοτοσικλέτα για καλύτερη αεροδυναμική και μικρότερο βάρος, αλλά χωρίς να παραβαίνει τους κανονισμούς των μοντέλων «παραγωγής».

Ο Τούρκος αναβάτης εκτιμά ότι θα πιάσει τα 400 km/h σε περίπου 30” και ότι η θερμοκρασία των ελαστικών θα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του. Η προσπάθειά του έχει την πλήρη υποστήριξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και τα δικά μας ρεκόρ με την Kawasaki H2R

Την H2R είχε δοκιμάσει πριν περίπου ένα χρόνο το «αδελφό» μας περιοδικό ΜΟΤΟ και είχε πιάσει με αυτήν τα 320 km/h στα 1.100 μόλις μέτρα της ευθείας του παλιού σιρκουί του Τατοϊου (Δείτε το σχετικό video κάτω).

Είχε επίσης πάει την H2R στην πίστα των Σερρών και την είχε αντιπαραβάλει με την BMW S1000RR και τη Yamaha R1M, με χρόνους γύρου και τα πάντα (Δείτε και αυτό το video)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube