Το Focus RS είναι γρηγορότερο στο χιόνι με Drift mode [video]

Το Focus RS είναι γρηγορότερο στο χιόνι με Drift mode [video]

Σε ένα Ford Focus RS, συνήθως επιλέγεις Track mode για να πας γρήγορα και Drift mode για να διασκεδάσεις. Στο χιόνι όμως, τα πράγματα αλλάζουν.

Σε γλιστερά τερέν όπως η λάσπη ή το χιόνι, οι απαιτήσεις από ένα σύστημα τετρακίνησης είναι αρκετά διαφορετικές απ’ ό,τι στην άσφαλτο.

Σε τέτοιες συνθήκες, φαίνεται ότι η χρήση του Drift mode του Focus RS δεν μεταφράζεται σε σπατάλη χρόνου. Το ανίθετο! Σε δοκιμή που διεξήγαγε πρόσφατα το αμερικανικό Jalopnik, ένα Ford Focus RS στα χέρια του πρωταθλητή ράλι στις ΗΠΑ Wyatt Knox αποδείχθηκε πολύ γρηγορότερο με το Drift mode, σταματώντας το χρονόμετρο στα 42,0’’, αντί για τα 47,5’’του Track mode.

Είναι ξεκάθαρο άλλωστε στο video ότι ενώ με το Track mode ο Knox ταλαιπωρείται σε πολλές στροφές από υποστροφή, η χρήση του Drift mode του επιτρέπει να προκαλεί εύκολα την περιστροφή του αμαξώματος (yaw) με γκάζι, ακόμα κι όταν δεν του έχει πετύχει ακριβώς η τοποθέτηση. Έτσι μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς τη γραμμή που θέλει, να επιταχύνει νωρίτερα στην έξοδο των στροφών και τελικά να πετύχει καλύτερο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το Focus RS ντριφτάρει και η γιαγιά σου [video]

Το Ford Focus RS που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το πείραμα ανήκει στη σχολή αγωνιστικής οδήγησης Team O’Neal Rally School. Φοράει μια αγωνιστική ανάρτηση της Bilstein για χρήση στο χώμα, χωμάτινα λάστιχα, το ABS έχει απενεργοποιηθεί και ο κινητήρας έχει δυναμώσει χάρη σε ένα κιτ της Mountune. Σε ό,τι αφορά τη μετάδοση όμως, αυτό το RS είναι εντελώς εργοστασιακό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube