Ferrari 488 GTB: Προσωρινή διακοπή πωλήσεων, υπό τον φόβο… αυτανάφλεξης

Ferrari 488 GTB: Προσωρινή διακοπή πωλήσεων, υπό τον φόβο… αυτανάφλεξης

Κατασκευαστικό ελάττωμα που μπορεί να προκαλέσει φωτιά αναγκάζει την Ferrari να αναστείλει μέχρι νεωτέρας τις πωλήσεις της 488 στην Αμερική.

Μετά την ανάκληση που αφορούσε στην California T, ένα νέο πρόβλημα αναγκάζει την Ferrari να αναστείλει για την ώρα τις πωλήσεις της 488 GTB στην Αμερική.

Στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε για ανάκληση, αφού κανένα από τα αυτοκίνητα που προορίζονταν για  την αμερικάνικη αγορά δεν έχει ακόμη παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στην τροφοδοσία καυσίμου, και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά στον χώρο του κινητήρα. Το ελαττωματικό εξάρτημα είναι ένα σωληνάκι χαμηλής πίεσης, το οποίο προμηθεύει στο εργοστάσιο του Maranello η εταιρεία Dytech. Το πρόβλημα περιγράφεται ως αστοχία στην κατεργασία του μεταλλικού τμήματος που συνδέεται στην αντλία καυσίμου. Η διαρροή αναθυμιάσεων από το σημείο μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Το πρόβλημα είναι παρόμοιο με αυτό που εντοπίστηκε στην California T τον περασμένο μήνα, στην διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας, στην γραμμή παραγωγής. Από τα 116 αυτοκίνητα που προορίζονταν για την αμερικανική αγορά, κανένα δεν έχει μέχρι ώρας παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη της. Έτσι η Ferrari έχει τον χρόνο να διορθώσει το πρόβλημα χωρίς το παραμικρό άγχος για την ασφάλεια των πελατών της και την κακή δημοσιότητα που θα προκαλούσαν περιστατικά φωτιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube