Η Ferrari δεν θα πέσει σε λάθος χέρια

Η Ferrari δεν θα πέσει σε λάθος χέρια

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Ferrari προχωρούν σε μεταξύ τους συμφωνία που διασφαλίζει ότι η ιστορική φίρμα δεν θα πέσε σε λάθος χέρια.

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Ferrari, η οικογένεια Agnelli και ο Piero Ferrari, υπέγραψαν μια συμφωνία που τους δίνει σχεδόν το 50% των ψήφων για τις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον της φίρμας, αφού αυτή αποσχιστεί από το Fiat Chrysler Automobiles Group.

Η οικογένεια Agnelli, μέσω της επενδυτικής εταιρείας Exor και ο Piero Ferrari, γιος του Enzo, θα είναι σε συνεννόηση για τα σημαντικά θέματα πριν αυτά τα τεθούν στο συμβούλιο των μετόχων. Επιπλέον, σε περίπτωση που μεγάλο μερίδιο μετοχών της Ferrari πρόκειται να αλλάξει χέρια, τότε η Exor θα έχει πρώτη το δικαίωμα εξαγοράς τους, ενώ ο Piero Ferrari από την πλευρά του θα είναι αυτός που θα μπορεί να ασκήσει πρώτος το δικαίωμα προσφοράς.

«Τώρα που η Ferrari μπαίνει σε μια εντελώς νέα φάση της ιστορίας της, αυτή η συμφωνία μεταξύ των δύο βασικών μετόχων διασφαλίζει την απαραίτητη σταθερότητα και εγγυάται την ισχύ και την μοναδικότητα της φίρμας στο μέλλον», δήλωσε ο John Elkann, πρόεδρος της Exor.

Μετά την απόσχιση από το Fiat Chrysler Group, το 23,5% των μετοχών της Ferrari θα ανήκει στην Exor, ισοδύναμο με το 33,4% των ψήφων. Ο Piero Ferrari θα έχει το 10% του κεφαλαίου και το 15,4% των ψήφων. Η μεταξύ τους συμφωνία έχει αρχική διάρκεια πέντε ετών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube