Ferrari 296 GT3 σε κλίμακα, το ιδανικό πρωτοχρονιάτικο δώρο [video]

Ferrari 296 GT3 σε κλίμακα, το ιδανικό πρωτοχρονιάτικο δώρο [video]

Θέλετε να αγοράσετε μία Ferrari στα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά τα οικονομικά βάζουν φρένο στα σχέδιά σας; Σας παρουσιάζουμε την «οικονομικότερη» Ferrari που μπορείτε να βρείτε, έστω υπό κλίμακα.

Ferrari 296 GT3

H Ferrari 296 GT3 είναι η τελευταία προσθήκη στην γκάμα των αγωνιστικών GT3 του Maranello. 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2023 πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στις 24 ώρες της Daytona, ενώ τον Μάιο μπόρεσε να δει πρώτη την καρό σημαία στις 24 ώρες του Nürburgring.

Όπως προαναφέραμε, δεν μιλάμε για μία απλή, αλλά για μία αγωνιστική έκδοση της 296 GTB, κάτι που σημαίνει πως εφοδιάζεται με έναν 3λιτρο, V6 κινητήρα twin-turbo (χωρίς ηλεκτροκινητήρα μίας και οι αγωνιστικοί κανονισμοί το απαγορεύουν), με συνολική ισχύ 600 PS και ροπή που ανέρχεται στα 712 Nm.

Όποιος θέλει να κάνει δική του την Ferrari 296 GT3 σε κλίμακα 1:8 δεν έχει παρά να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό περί τις €16.340

Ferrari 296 GT3

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, παρά σε (πολύ) λίγους και (πολύ) τυχερούς. Παρά ταύτα όμως, όποιος το επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει το εν λόγω μοντέλο της ιταλικής φίρμας, σε κλίμακα 1:8 από την Amalgam. Δαπανώντας σχεδόν όσα χρήματα απαιτούνται για ένα κανονικό αυτοκίνητο, δεδομένου πως η τιμή του διαμορφώνεται στις €16.340.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως η αναπαράστασή του είναι πέρα για πέρα ακριβής και πετυχημένη. Κομβικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός πως η Amalgam χρησιμοποίησε τα δεδομένα CAD της Ferrari για το μοντέλο, που έχει μήκος 55,88 cm.

Η διαδικασία εξέλιξης του υπό κλίμακα αυτοκινήτου διήρκησε 3.000 ώρες, ενώ η κατασκευή των μερών και  συναρμολόγηση κάθε μοντέλου κρατά 300 ώρες. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως θα κατασκευαστούν μόλις 199 αντίτυπα.

Ferrari 296 GT3

Σύμφωνα με την Amalgam,  κάθε μέρος και εξάρτημα του πραγματικού αυτοκινήτου έχει βρει θέση και στο υπό κλίμακα αντίγραφό του, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό. Οι δύο πόρτες ανοίγουν κανονικά, όχι όμως και το καπό, κάτι που σημαίνει πως αγοραστής δεν μπορεί να δει τον κινητήρα.

Το δίχως άλλο πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και συνάμα πολύ ακριβό δώρο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube