Έρευνα αξιοπιστίας του Consumer Reports για το 2016

Έρευνα αξιοπιστίας του Consumer Reports για το 2016

Από την ετήσια έρευνα αξιοπιστίας του Consumer Reports προέκυψε η λίστα με τα καλύτερα και τα πιο προβληματικά αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία.

Το αμερικανικό περιοδικό Consumer Reports δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας αυτοκινήτων.

Η έρευνα διεξήχθη συγκεντρώνοντας στοιχεία από τους συνδρομητές της ψηφιακής και της έντυπης έκδοσης του περιοδικού. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δηλώσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στα περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα στοιχεία προέρχονται από χρήση τριών ετών, ενώ σε κάποια πιο καινούργια μοντέλα αναγκαστικά η περίοδος αξιολόγησης είναι μόνο ένας χρόνος. Δηλώθηκαν προβλήματα σε 17 τομείς, από μικρές ενοχλήσεις όπως φρένα που τρίζουν ή ξηλωμένα πλαστικά στην καμπίνα, μέχρι σοβαρές επισκευές που χρειάστηκε να γίνουν στον κινητήρα και τη μετάδοση. Προφανώς, κάθε τομέας έχει διαφορετική βαρύτητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρωτιά για τη Honda σε έρευνα αξιοπιστίας στη Μ. Βρετανία

Μεγάλος νικητής της έρευνας είναι το νέο Toyota Prius. Μετά το υβριδικό Toyota, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν τα Lexus CT200h, Infiniti Q70. Τα Audi Q3, Lexus GX, Lexus GS, Mercedes-Benz GLC, Chevrolet Cruze, Audi Q7 και Toyota 4Runner είναι τα αυτοκίνητα τα οποία κατέλαβαν τις 10 πρώτες θέσεις ως τα πιο αξιόπιστα.

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει μάλλον η άλλη άκρη της λίστας, από την πλευρά των λιγότερο αξιόπιστων μοντέλων. Εκεί, πρωταθλητής αναξιοπιστίας αναδείχθηκε το Cadillac Escalade, με πολλά προβλήματα στη μετάδοση και στα ηλεκτρονικά του. Τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα τα Ford Focus και Jeep Renegade. Η δεκάδα της ντροπής συμπληρώθηκε από τα Chevrolet Suburban, GMC Yukon XL, Chrysler 200, Tesla Model X, Ram 2500, Chevrolet Tahoe/GMC Yukon, Ford Fiesta και FIAT 500L.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο σε κάθε κατηγορία που έχει ορίσει το Consumer Reports, με σύνδεσμο για τη σελίδα του μοντέλου (αν και η πλήρης αναφορά αξιοπιστίας είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές).
 

ΚατηγορίαΠιο αξιόπιστοΛιγότερο αξιόπιστο
ΜικράToyota Prius CFord Fiesta
ΜικρομεσαίαToyota Prius*Ford Focus
ΜεσαίαKia Optima*Chrysler 200*
ΜεγάλαHyundai Azera*Dodge Charger
Πολυτελή μικρομεσαίαLexus CT 200h*Acura TLX
Πολυτελή μεσαία/μεγάλαInfiniti Q70*Mercedes-Benz S-Class*
Σπορ μοντέλαLexus RC*Ford Mustang
MPVToyota SiennaDodge Grand Caravan
Μικρά SUVToyota RAV4Jeep Cherokee
Μεσαία SUVToyota 4RunnerJeep Grand Cherokee
Μεγάλα SUVFord Expedition*

Chevrolet Suburban/GMC Yukon XL

Πολυτελή μικρομεσαία SUVMercedes-Benz GLC*Lincoln MKC
Πολυτελή μεσαία/μεγάλα SUVLexus GXCadillac Escalade
Pick-upToyota TundraRam 2500

*Αυτοκίνητα με αξιολόγηση για έναν χρόνο αντί για τρία.

[Πηγή: Consumer Reports, autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube