Ένα VW Arteon έργο τέχνης με 483 ίππους [video]

Ένα VW Arteon έργο τέχνης με 483 ίππους [video]

Κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Μια ομάδα εργαζόμενων στην VW Αυστραλίας έφτιαξε το πιο γρήγορο Arteon στον κόσμο. 
Παραλλάσσοντας μάλιστα το όνομά του, το βάφτισαν ART3on και ανέθεσαν την εικαστική του προσέγγιση στον καλλιτέχνη δρόμου του Σίδνεϊ Simon Murray, ο οποίος το μετέτρεψε σε ένα μοναδικό έργο τέχνης. 

Η ομάδα που κατασκεύασε το ART3on βασίστηκε στο γνωστό μας Arteon R-Line. Για την περίσταση η ισχύς του κινητήρα TSI των δύο λίτρων ανέβηκε από τους 250 ίππους της εργοστασιακής έκδοσης σε 483 και η ροπή στα 61,16 kgm. Σαν αποτέλεσμα τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.  

Πρόκειται - όπως λένε - για μετατροπή «τρίτου σταδίου» της RacingLine η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έναν μεγαλύτερο στροβιλοσυμπιεστή και ένα πλήρως αναβαθμισμένο λογισμικό λειτουργίας του κινητήρα. 
Η ανάρτηση έχει την υπογραφή της Bilstein ενώ στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας, αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας. Το σύνολο πατά πάνω σε ελαστικά Pirelli P-Zero Trofeo.
Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με DSG κιβώτιο ταχυτήτων.

Το ART3on παίρνει μέρος στο φετινό World Time Attack Challenge στο Σίδνεϊ και βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να βγει στην παραγωγή. 

Δείτε το βίντεο με την κατασκευή του ART3on. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube