Η Lexus «προειδοποιεί» ότι η εποχή της ηλεκτροκίνησης έρχεται πριν την ώρα της

Η Lexus «προειδοποιεί» ότι η εποχή της ηλεκτροκίνησης έρχεται πριν την ώρα της

Το αφεντικό της Lexus ανέφερε ότι η ιαπωνική εταιρεία δουλεύει ήδη πάνω στις νέες τεχνολογίες, αλλά δεν θα κάνει το βήμα μέχρι να βεβαιωθεί ότι υπάρχει αγοραστικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Lexus, Yoshihiro Sawa, η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι έτοιμη για μαζική υιοθέτηση και ούτε ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της είναι πλήρως κατανοητός.

Σε δηλώσεις του στο φετινό Goodwood Festival of Speed, ο κ. Sawa επιβεβαίωσε ότι η Lexus και η μητρική Toyota εργάζονται πάνω σε όλα τα συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και των υδρογονοκίνητων, αλλά είπε ότι δεν θα μπουν ακόμα στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

«Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε ελευθερία κινήσεων, οπότε θα πρέπει να αναπτύξουμε την τεχνολογία προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο κ. Sawa. «Αντιλαμβανόμαστε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι απαραίτητη, αλλά δεν ταιριάζει σε όλους. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να φτιάξεις ένα ηλεκτρικό Land Cruiser. Υπάρχουν άνθρωποι σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου που η ζωή τους εξαρτάται από αυτό το αυτοκίνητο».

«Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εποχής απαιτούν μεγάλο χρόνο φόρτισης και οι μπαταρίες έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκτυπο για την κατασκευή τους, ενώ χάνουν και τις ιδιότητές τους με την πάροδο του χρόνου. Και τότε, όταν θα πρέπει να αντικατασταθούν αυτές οι μπαταρίες, θα πρέπει να έχουμε έτοιμα τα σχέδια για μελλοντική τους χρήση ή ανακύκλωση. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα που προτιμώ να προσεγγίζω με ειλικρινή τρόπο», είπε ο κ. Sawa.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube