Δείτε τις δοκιμές παθητικής ασφάλειας του νέου Volvo XC60 [video]

Δείτε τις δοκιμές παθητικής ασφάλειας του νέου Volvo XC60 [video]

Σε μια σειρά από video, η Volvo μας παρουσιάζει το αποτέλεσμα όλης της μελέτης που έκανε επάνω στην παθητική ασφάλεια του νέου της μοντέλου.

Η Volvo έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την κορυφαία ασφάλεια.

Πίσω από αυτό το κατόρθωμα όμως κρύβεται σκληρή κι επίμονη δουλειά που περιλαμβάνει σχεδόν ατελείωτες ώρες μελέτης και δοκιμών κάτω από όλες τις συνθήκες.

Ένα μέρος αυτών των δοκιμών δείχνουν τα τρία video που ακολουθούν. Πρόκειται για μερικές από τις εσωτερικές δοκιμές πρόσκρουσης του νέου XC60, οι οποίες έγιναν προκειμένου το νέο μοντέλο να διαπρέψει όταν έρθει η ώρα της αξιολόγησης από τους επίσημους φορείς EuroNCAP και IIHS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Volvo XC60 2018 [video]

Το πρώτο video αποτυπώνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στη μετωπική πρόσκρουση με 56 km/h σε σταθερό εμπόδιο μηδενικής παραμόρφωσης. Το δεύτερο δείχνει πλαγιομετωπική πρόσκρουση με 64 km/h σε επίσης μη παραμορφώσιμη επιφάνεια με επικάλυψη 25% στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Είναι μια διαδικασία που έχει δυσκολέψει πολλά μοντέλα.

Το τρίτο video δείχνει τη δοκιμή ανατροπής του XC60, όπου το αυτοκίνητο «απογειώνεται» από μια πλατφόρμα με 48 km/h. Με τη δοκιμή αυτή αξιολογείται όχι μόνο η δομή του αμαξώματος αλλά και η αποτελεσματικότητα των συστημάτων συγκράτησης των επιβατών.

Προφανώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των δοκιμών, όμως είναι φανερή η καλή συμπεριφορά του αμαξώματος που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα συστήματα φέρνει το Vision 2020 της Volvo πιο κοντά.

Πρόκειται για το όραμά της να εξελίξει τόσο πολύ τα αυτοκίνητα και τις τεχνολογίες της στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε από το 2020 κι έπειτα να μη χάνεται καμία ανθρώπινη ζωή μέσα σε ένα Volvo.

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube