Δείτε τη Ferrari 488 Pista να κάνει το 0-100 km/h σε 2,26”! [video]

Δείτε τη Ferrari 488 Pista να κάνει το 0-100 km/h σε 2,26”! [video]

«Άντε γεια» Dodge Demon και Tesla S P100D – αν τα νούμερα είναι σωστά…

Μπορεί το Demon να κάνει 2,3” και το Tesla 2,28”, όμως οι χρόνοι αυτοί δεν είναι στο «κατοστάρι», αλλά στο 0-60 mph, δηλαδή 0-96,5 km/h.
Με άλλα λόγια, η νέα Ferrari, παρότι είναι φτιαγμένη για πίστα και όχι για το drag strip, είναι πιο γρήγορη τόσο από το ντραγκστεράδικο Dodge όσο κι από τον ηλεκτρικό «φονέα γιγάντων».

Η 488 Pista πάντως ενδιαφέρεται περισσότερο να είναι πιο γρήγορη από τη Lamborghini Huracán Performante, τη McLaren 720S και την Porsche 911 GT2 RS. Και αν αληθεύουν τα νούμερα που πήραν οι τύποι από το ArabGT, τότε ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια.

Το πώς πήραν τις μετρήσει οι Άραβες δεν ξεκαθαρίζεται, αλλά θα πρέπει να είναι με κάποιο data logger μέσα στο αυτοκίνητο. Εν πάση περιπτώσει, το όργανο που προσαρμόστηκε στο πρωτότυπο δείχνει 0-100 km/h σε 2,26” και 0-200 km/h σε 6,94”! Επιδόσεις τόσο καλές, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν η ίδια η Ferrari κρύβει επίτηδες τα χαρτιά της όταν δηλώνει αντίστοιχα 2,85” και 7,60”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο της Ferrari 488 Pista

Πέρα από υπερόπλο για την πίστα, όπως λέει και το όνομα της, είναι λοιπόν η σκληροπυρηνική Ferrari κι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα «παραγωγής» στην επιτάχυνση από στάση; Μένει να διασταυρωθεί. Όμως, όπως και να ’χει, η μάχη του 0-100 αναμένεται να φουντώσει καθώς θα ακολουθήσει ηλεκτρική αντεπίθεση από το Tesla Roadster και άλλα σπορ EV που καυχώνται ότι θα σπάσουν το φράγμα των δύο δευτερολέπτων - αν και το ιαπωνικό Aspark Owl διαλαλεί ότι το έχει ήδη σπάσει.
 
[Video: ArabGT.com / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube