Νέα Aston Martin Vulcan, νέο video

Νέα Aston Martin Vulcan, νέο video

H Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη video της Vulcan, του μοντέλου που αποτελεί για τη φίρμα την «πιο έντονη και συναρπαστική εμπειρία μέχρι σήμερα».

Με ακραίο ντιζάιν που προκαλεί είτε φανατικούς φίλους είτε άσπονδους εχθρούς, η Vulcan αντιπροσωπεύει την απάντηση της Aston σε όλους τις εταιρείες που κατασκευάζουν μοντέλα αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, όπως η McLaren P1 GTR και η Ferrari FXX K.

Αυτές οι τελευταίες υιοθετούν υβριδικό συνδυασμό προκειμένου να αποδώσουν την έξτρα δύναμή τους, αλλά οι μηχανικοί από το Gaydon επέλεξαν μόνο θερμικό προσανατολισμό και δη ατμοσφαιρικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το μοτέρ V12 της Aston υπολείπεται σε δύναμη, καθώς με 7λιτρη χωρητικότητα αποδίδει 810 PS και ακούγεται χάρμα.

Και ενώ η βρετανική εταιρεία δεν κάνει καμία αναφορά στο βάρος της Vulcan, λέει ότι το «όπλο» της για την πίστα έχει τέτοια αναλογία κιλών ανά ίππο που είναι σαφώς καλύτερη από τα αγωνιστικά GTE (“LM” GTE ή Grand Touring Endurance) από το World Endurance Championship της FIA. Για να κρατήσει το βάρος χαμηλά, η Aston χρησιμοποίησε ανθρακονημάτινο μονοκόκ και άξονα μετάδοσης, ενώ το τούμπο του τελευταίου είναι από μαγνήσιο και τα φρένα κάρμπον κεραμικά της Brembo.

Για όλους όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα τέτοιο, ακόμα κι αν διαθέτουν τα €2,1+ εκατ. που στοιχίζει καθένα από τα 24 κομμάτια που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή, οφείλουμε να σας πούμε ότι είναι ήδη όλα πουλημένα. Οι τυχεροί (και πολύ πλούσιοι) αγοραστές θα περάσουν από εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την πίστα, όπου θα κληθούν να οδηγήσουν κι άλλες Aston Martin, όπως η V12 Vantage S, η αγωνιστική Vantage GT4 και η πολύ ειδική One-77.

[Πηγή Aston Martin]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube