Daimler και VW ελέγχονται για το σκάνδαλο FIFA

Daimler και VW ελέγχονται για το σκάνδαλο FIFA

Η έρευνα για τη διαφθορά στη FIFA μπαίνει στην αυλή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ελέγχοντας το ρόλο γερμανικών ομίλων στην εξαγορά ψήφων.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε τέτοια δεινή θέση όχι μόνο από ένα μέγιστο σκάνδαλο που συγκλονίζει την παγκόσμια ομοσπονδία του, αλλά και από την ανάμιξη ενός μεγάλου φάσματος της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας σε αυτό.

Να θυμίσουμε, ότι η FIFA καλλιέργησε μια κουλτούρα σταθερά προσηλωμένη στη διαφθορά, προκειμένου να εκμαυλίζει τις συνειδήσεις ψηφοφόρων του συμβουλίου για να επιλέξουν συγκεκριμένες χώρες για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου. Με άλλα λόγια να εξαγοράσει φωνές και ψήφους για να πετύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην ψηφοφορία. Μια εκ των προτέρων σχεδίαση που συνιστά μέγιστο σκάνδαλο και στον απόηχό του θα μπορούσε να αγγίξει τις Daimler και Volkswagen.   

H FIFA και η διαφθορά της, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, δεν θα είναι παρά μία μόνο όψη του ηθικού μέρους της αποκαλύψεων. Η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της πολεμικής. Η οργανωτική επιτροπή της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 ελέγχεται για μια μεγάλης κλίμακας προσπάθεια για την εξαγορά ψήφων. Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», ο ιδιωτικός τομέας στη Γερμανία έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξαγορά και στην ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία το 2006.

Οι γερμανικές βιομηχανίες για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, προχώρησαν σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη τοπικών παραγόντων της FIFA. Μεταξύ αυτών και η κατασκευάστρια αυτοκινήτων Daimler που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια στη Hyundai.

Γιατί; Διότι, εκείνη την εποχή, ο γιος του ιδρυτή της κορεατικής εταιρείας είχε θέση στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Το γκρουπ Volkswagen βρέθηκε και αυτό να εγκαλείται για αντίστοιχες επενδύσεις σε Ταϊλάνδη και Ν. Κορέα. Η Γερμανία στη συνέχεια κέρδισε την εκλογή έναντι της Ν. Αφρικής με δώδεκα ψήφους έναντι έντεκα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube