Crash-test σε καρότσι σουπερμάρκετ με 120 km/h! [video]

Crash-test σε καρότσι σουπερμάρκετ με 120 km/h! [video]

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί εάν το καρότσι σας στο σουπερμάρκετ τρακάρει με 120 km/h; Εμείς πάντως όχι!

Ένα ελβετικό εργαστήριο, ειδικό στις συγκρούσεις οχημάτων, προχώρησε στη δοκιμή που όλοι αναμέναμε και όλοι αναρωτιόμαστε για τα αποτελέσματά της. Πόσο καλά προστατεύει τα ψώνια μας ένα καρότσι σουπερμάρκετ που κινείται με ταχύτητα αυτοκινητοδρόμου;

Οι δοκιμές σύγκρουσης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή και επιστημονική εργασία, αλλά παιδιά, έλεος! Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι όταν έχεις στη διάθεσή σου το επιστημονικό εργαστήριο με φουλ εξοπλισμό και δεν έχεις δουλειά να κάνεις, σκαρφίζεσαι διάφορα… κουλά.

Ό,τι ακριβώς έκαναν και οι τύποι από το Dynamic Test Center στην Ελβετία, που κατά καιρούς μας έχουν παρουσιάσει ασυνήθιστα crash-test. Έτσι, για την πλάκα τους! Όπως και στη δοκιμή πρόσκρουσης με το αμαξάκι του γκολφ που διενήργησε ο Euro NCAP, σε αυτή την περίπτωση το DTC παρουσιάζει πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένα καρότσι του σουπερμάρκετ που θα πέσει πλευρικά πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Και καλά να θέλεις βα δεις τι θα πάθει το αυτοκίνητό σου αν πέσει πάνω του ένα καροτσάκι με ψώνια και 18 km/h. Αλλά γιατί θα ήθελες πραγματικά να δεις ένα καροτσάκι με ψώνια να πέφτει πάνω σε τοίχο με 117,8 km/h; Μα διότι είναι το νέο ρεκόρ ταχύτητας ενός καροτσιού σουπερμάρκετ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο χάλια τα πάει ένα αυτοκινητάκι του γκολφ σε crash-test; Πολύ! [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Euro NCAP: Ανασφαλή τα αστικά τετράκυκλα [videos]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτοκινητάκι του γκολφ με μηχανή Suzuki GSX-R 115 PS [video]


[Πηγή DTC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube