Αυτοκινητάκι του γκολφ με μηχανή Suzuki GSX-R με 115 άλογα [video]

Αυτοκινητάκι του γκολφ με μηχανή Suzuki GSX-R με 115 άλογα [video]

To eBay είναι ο ιδανικός τόπος για να βρεις ότι τρελό και παράξενο κυκλοφορεί σε τούτο το μάταιο κόσμο. Με ένα πραγματάκι όπως το παραπάνω, αυτός γίνεται ακόμα πιο μάταιος.

«Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά μου. Αλλά αφού το οδήγησα δεν υπήρχε περίπτωση να τα αφήσω να το οδηγήσουν», δήλωσε ο πωλητής.

Κάποιες φορές, έχεις μια ιδέα που είναι τόσο παράλογα επικίνδυνη, αλλά μια ακατανίκητη δύναμη σε ωθεί και την κάνεις πράξη. Αυτό που έχετε εμπρός σας, ένα αυτοκινητάκι του γκολφ με μοτέρ 115 PS από Suzuki GSX-R600 είναι το τέλειο παράδειγμα των παραπάνω. Αν διαθέτετε $5.000 και παντελή έλλειψη ενστίκτου αυτοσυντήρησης, τότε μπορεί να γίνει δικό σας.

Ένας συνάνθρωπός μας έβαλε σε αγγελία αυτό το αυτοκινητάκι-φέρετρο στο eBay και προσπαθεί να το πουλήσεις πριν, όπως λέει, «σκοτωθεί με αυτό». Το γκολφ-καρτ ξεκίνησε μια ήρεμη, υποτονική ζωή ως ένα EZ-Go Marathon, μοντέλο 1968, αλλά σε κάποια φάση της ζωής του κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να του βάλει μοτέρ από σπορ μοτοσικλέτα, κάτω από το κάθισμα που άλλοτε μετέφερε γκόλφερ. Ο πωλητής δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο ευφάνταστος «μηχανικός», αλλά σημειώνει ότι φτιάχτηκε έγινε με υψηλό επίπεδο ποιότητας.

To γκολφ-καρτ-πύραυλος διαθέτει πεντάλ συμπλέκτη όπως ένα αυτοκίνητο, αλλά ο λεβιές στο 6άρι σασμάν προς τα δεξιά ανεβάζει, προς τα αριστερά κατεβάζει ταχύτητες και φυσικά δεν διαθέτει όπισθεν. Ο πανίσχυρος αυτός «κουβάς» πατάει σε 16άρες 4μπούλονες ζάντες από Honda. Τα όργανα ελέγχου είναι από μοτοσικλέτα Suzuki, μονταρισμένα στο ταμπλό, ενώ τα φρένα, κατά δήλωση του πωλητή, «δεν είναι και σπουδαία».

 

Όσον αφορά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, χμ…Ας αφήσουμε τον πωλητή να μας εξηγήσεις ο ίδιος: «Αυτό το πράμα δεν είναι και το πιο σταθερό όχημα στον πλανήτη και μπορεί να πάει πολύ πιο γρήγορα από όσο χρειάζεσαι εσύ για να το προλάβεις. Στο δρόμο γίνεται νευρικό πάνω από τα 50 km/h. Και είμαι ανόητος που το αγόρασα αφού μου κόβει τα ήπατα κάθε φορά που το οδηγώ».

Επιπλέον, αυτό το αυτοκινητάκι δεν έχει όνομα, αλλά ο πωλητής λέει μπορεί να συντάξει για τον ενδιαφερόμενο ένα πωλητήριο. Επιπλέον έχει ποστάρει κι ένα video που το οδηγεί γύρω γύρω σε ένα χωράφι. Και είναι χαρακτηριστικό για το τι μπορεί να κάνει, αλλά και να… πάθεις. Ίσως αν του έβαζες ρολκέιτζ, μπάκετ και ζώνες ασφαλείας να ήταν διασκεδαστικό εκτός ασφάλτου. Αλλιώς χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πίσω από το τιμόνι του. Μέχρι στιγμής, η πλειοδοσία δεν έχει ξεπεράσει τα $2.750, αλλά αν το θέλετε απεγνωσμένα, δώστε τα πέντε χιλιάρικα για να γίνει δικό σας. Πράγμα που σημαίνει μεθερμηνευόμενο ότι θα πρέπει να ξηλωθείτε κάτι λιγότερο από 4,5 χιλιάδες ευρώ. Αλλά… Αλλά θα είστε ο πιο γρήγορος γκόλφερ στην «πίστα» του Costa Navarino.

[Πηγή eBay μέσω roadandtrack]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube