Chevrolet: Το Bolt πηγαίνει «ντουφέκι», αλλά…

Chevrolet: Το Bolt πηγαίνει «ντουφέκι», αλλά…

Ενθαρρυντικό ρεκόρ πωλήσεων 2017 και προάγγελος επίτευξης του στόχου. H Tesla τρέμει, αλλά και η παράπλευρη ζημιά καραδοκεί στην οικογένεια Chevrolet...

Πρώτα απ’ όλα, τα καλά νέα: Με 3.227 μονάδες που πουλήθηκαν τον Δεκέμβριο, το Chevrolet Bolt, το αμερικανικό αντίστοιχο του Opel Ampera-e, θέτει νέο ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εγγράψει πάνω από 23.000 ταξινομήσεις το 2017. 

Το μοντέλο είναι συνεπώς κοντά στον αρχικό στόχο, καθώς η General Motors είχε ανακοινώσει με το λανσάρισμά του ότι στοχεύει να πουλήσει 30.000 κομμάτια ετησίως. Έτσι λοιπόν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Model S της Tesla, το οποίο διεκδικεί για τον εαυτό του 25.000 αυτοκίνητα.

Με αυτό το ρυθμό, το 2018 θα πρέπει να επιτρέψει στο Bolt να ξεπεράσει το Tesla, τοποθετώντας τον εαυτό του ως υπολογίσιμο αντίπαλο έναντι του Tesla Model 3 που χωλαίνει στο ρυθμό παραγωγής. Όμως, το Bolt, αντιμετωπίζει εξ ιδίων μια παγίδα, δεδομένου ότι, σε ορισμένες χώρες, η Chevrolet ζητά επιβράδυνση στις παραγγελίες.

Επιπλέον, αυτή η επιτυχία έχει και ένα εσωτερικό θύμα: Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Volt! Στο σημείο που η Chevrolet σκέφτεται να διακόψει την παραγωγή του το 2022. Η αμερικανική μπερλίνα είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν σχεδόν κατά 13% σε σχέση με το 2016. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο, η General Motors είχε ήδη σταματήσει να εμπορεύεται το Cadillac ELR.

 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube