Opel: Το Ampera-e ήδη θύμα της επιτυχίας του;

Opel: Το Ampera-e ήδη θύμα της επιτυχίας του;

Το ηλεκτρικό Opel πιέζεται από χιλιάδες παραγγελίες, σε σημείο που η Opel ανέστειλε τη λήψη τους στις δύο από τις τέσσερις αγορές που διατίθεται.

Προειδοποιητικό σήμα ή μεμονωμένη περίπτωση που προκαλείται από τις ειδικές ρυθμίσεις, πολύ ευνοϊκές για τα ηλεκτρικά οχήματα; Δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά το γεγονός παραμένει.

Στη Νορβηγία, στη χώρα που ντεμπουτάρισε εμπορικά, το Ampera-e έφτασε στο σημείο που ο κατασκευαστής του, η Opel, δεν μπορεί πλέον να καλύψει τη ζήτηση. Και μάλιστα με τέτοια ένταση που η φίρμα του Rüsselsheim να μην υπογράφει πλέον νέες συμβάσεις για την αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη χώρα.

Μεταξύ του Ampera-e και της Νορβηγίας υπάρχει μια τρελή αγάπη που κατατρώει τους εραστές του ηλεκτρικού Opel. Αυτό το ιδιαίτερα ελκυστικό EV ήρθε την κατάλληλη στιγμή σε μια σφόδρα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία. Τόσο πολύ, έτσι ώστε ένας εκπρόσωπος της φίρμας που είναι πλέον μέλος της γαλλικού Group PSA, δήλωσε: «Συνιστούμε στους αντιπροσώπους μας στη Νορβηγία να μην υπογράφουν συμβάσεις για το Ampera-e προς το παρόν, αλλά να θέσουν όσους επιθυμούν σε μια λίστα αναμονής».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο, ηλεκτρικό Opel Ampera-e

Συγκεκριμένα, έχουν υπογραφεί πάνω από 4.000 παραγγελίες, ενώ λιγότερα από 1.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν από την αρχή του έτους. Για όσους έχουν παραγγείλει πρόσφατα το Ampera-e, η Opel ανακοινώνει ήδη ότι η παράδοσή του θα γίνει το νωρίτερο το… 2019!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νορβηγία: Έξτρα «φόρος» στα Tesla;

Το Ampera-e διατίθεται σε τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές: Γερμανία, Ελβετία, Κάτω χώρες και Νορβηγία. Πριν από μερικές εβδομάδες, η Opel ανακοίνωσε την αναστολή των παραγγελιών του Ampera-e στη Γερμανία...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube