Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία το Subaru Impreza

Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία το Subaru Impreza

Από την ψηφοφορία του θεσμού Car of the Year Japan για το 2016-2017, νικητής αναδείχθηκε το νέο Subaru Impreza, εμπρός από το Toyota Prius.

Το καινούργιο Subaru Impreza είναι το μοντέλο που κατέκτησε τελικά τον τίτλο του Car of the Year Japan για την περίοδο 2016-2017.

Το Impreza συγκέντρωσε  420 πόντους, αφήνοντας στη 2η θέση το Toyota Prius, με 371. Καυτή ήταν η μάχη μεταξύ δύο ευρωπαϊκών μοντέλων για την 3η θέση στο θεσμό, αλλά και για τον αντίστοιχο τίτλο του καλύτερου εισαγόμενου μοντέλου, Import Car of the Year. Το Audi A4 επικράτησε τελικά απέναντι στο Volvo XC90, με 149 έναντι 145 πόντων.

Για τον τίτλο του Car of the Year Japan ψηφίζουν 59 εκλέκτορες, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται μόνο δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου αλλά και οδηγοί αγώνων και ειδικοί της αγοράς αυτοκινήτου. Καθένας από αυτούς έχει στη διάθεσή του 25 πόντους. Πρέπει να δώσει 10 από αυτούς στο αυτοκίνητο που κρίνει ως καταλληλότερο για τον τίτλο, και στη συνέχεια να μοιράσει τους υπόλοιπους 15 σε άλλα τέσσερα μοντέλα.

Είναι η 2η φορά που ένα μοντέλο της Subaru κατακτά τον τίτλο του JCOTY, αφού το ίδιο είχε κάνει και το Legacy πριν από 13 χρόνια. Ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρίας, Kazuhiro Abe, κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε την εξέλιξη του Impreza, πριν από τέσσερα χρόνια, δεν φανταζόμουν ότι θα στέκομαι σήμερα εδώ, να παραλαμβάνω ένα βραβείο με τέτοιο κύρος. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθουν όποιοι κερδίζουν ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Αισθάνομαι τέλεια!».

Συνέχισε αναφέροντας τα σχέδια της εταιρίας για το μέλλον: «Η νέα, παγκόσμια πλατφόρμα του Impreza έχει τεράστια σημασία για τη Subaru, αφού σε αυτή θα βασίζεται σχεδόν όλη η επόμενη γενιά μοντέλων μας. Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας Έρευνας και Εξέλιξης (R&D), θέλω να ευχαριστήσω τους εκλέκτορες για τη στήριξή τους σε αυτό το αυτοκίνητο».



[Πηγή: Forbes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube