Η Daimler κατηγορείται για 1+ εκατ. «φτιαγμένα» ντίζελ, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung

Η Daimler κατηγορείται για 1+ εκατ. «φτιαγμένα» ντίζελ, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung

Η Daimler ενδέχεται να ακολουθήσει τα ίχνη της Volkswagen, με γερμανική εφημερίδα να αναφέρει για πώληση εκατομμυρίων ντίζελ με συσκευές χειραγώγησης ρύπων.

Νωρίτερα εφέτος, τον Μάρτιο, αναφορές στον Τύπο μιλούσαν για τη μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, την Daimler, ότι βρισκόταν υπό διερεύνηση από τις αρχές για πιθανή χειραγώγηση στις μετρήσεις των ρύπων σε μοντέλα ντίζελ.

Ένταλμα έρευνας έχει εκδοθεί από δικαστήριο της Στουτγάρδης, δρομολογώντας έρευνες σε εγκαταστάσεις της Daimler στη Γερμανία. Και τώρα φαίνεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα θα μπορούσαν να είχαν πωληθεί με υπερβολικές εκπομπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, αυτά τα αυτοκίνητα περιλαμβάνουν διάφορα μοντέλα Mercedes-Benz που πωλήθηκαν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μεταξύ 2008 και 2016.

Εκπρόσωπος της Daimler αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά είπε ότι ο κατασκευαστής συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Εισαγγελείς εξετάζουν την πιθανή χρήση συσκευών χειραγώγησης, παρόμοια με αυτή της Volkswagen που παραπλανούσε τις μετρήσεις εκπομπής ρύπων στις ΗΠΑ.

[Πηγή Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube