Κατά λάθος στον αέρα η BMW i5 [video]

Κατά λάθος στον αέρα η BMW i5 [video]

O Harald Krüger, διευθύνων σύμβουλος της BMW, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία θα φέρει το πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτρικού i5 στην ΙΑΑ 2017.

Και δεν πρόλαβε να αποσώσει τα λόγια του και το press site της εταιρείας άφησε «όλως τυχαίως» το αυτοκίνητο να βγει στον αέρα.

Το πρωτότυπο της BMW i5, μέσω ενός video μικρής διάρκειας, εμφανίζεται για ελάχιστα δευτερόλεπτα και δείχνει σχεδόν πανομοιότυπο με τις πατέντες που είχαν διαρρεύσει και είχαμε δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2016.

Όπως μπορείτε να δείτε, το i5 φέρνει μακρινά στο i3, αλλά είναι πιο αεροδυναμικό και μακρύτερο, εγγενή χαρακτηριστικά μιας μεσαίας μπερλίνας. Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει την παραδοσιακή μάσκα της φίρμας με τα «νεφρά», σε φαρδιά έκδοση, πλαισιωμένη από έντονα γωνιώδη και λεπτά φώτα που μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά του BMW i8. Το αυτοκίνητο διαθέτει ακόμη δίχρωμο εμπρός προφυλακτήρα και μαύρους αεραγωγούς που στο καπό, κοντά στο παρμπρίζ.



Το διαστημικό ντιζάιν συνεχίζεται και προς τα πίσω, με αεροδυναμικές πλευρικές «φούστες», στοιχείο είναι απίθανο να συναντήσεις σε τυπικές, συμβατικές μπερλίνες και χάτσμπακ της κατηγορίας αυτού του μεγέθους. Βλέποντάς το προφίλ, η 4θυρη διάταξη και ο γενικότερος σχεδιασμός θυμίζουν Tesla Model 3, αν και πιο στρογγυλεμένος από αυτόν που είχαμε δει στις πατέντες. Τα δε «μαυρισμένα» τμήματα, εκτός από τους αεραγωγούς, υπάρχουν σε όλο το εμβαδό της οροφής (ηλιακοί συλλέκτες;) στο πλαίσιο των παραθύρων και στο σκάφος των ηλεκτρικών καθρεφτών.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του μελλοντικού i5 παραμένουν γρίφος, αλλά ο Krüger το αποκάλεσε, «ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στον οδικό χάρτη μας για την ηλεκτρική κινητικότητα». Ο αρχηγός της BMW επιβεβαίωσε το προφανές, ότι δηλαδή το i5 θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα ανάμεσα στα i3 και i8, και ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το BMW i8 στο δρόμο και στην πίστα [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo BMW i3 94Ah

Η αυτονομία, που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο στα EV, παραμένει επισήμως άγνωστη. Οι αναφορές που γίνονται σε επίπεδο σπέκουλας μιλούν για ανάμεσα στα 500 με 700 km. Αν όντως είναι τόση, η αυτονομία είναι πολύ καλή, αν και η αμερικανική EPA προσγειώνει τις αισιόδοξες μετρήσεις της NEDC κατά τουλάχιστον 35-40%, που για να λέμε την αλήθεια είναι σαφώς πιο ρεαλιστικές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube