Honda Civic Wagon 4wd 800+ PS κοντράρει Audi RS5 [video]

Honda Civic Wagon 4wd 800+ PS κοντράρει Audi RS5 [video]

Το αποτέλεσμα -τουλάχιστον από στάση- θα σας εκπλήξει. Ο Ιάπωνας τα βρίσκει σκούρα.

Honda Civic

Mε τετρακίνηση από Honda CR-V του 2004, κινητήρα K24 χωρητικότητας 2,4 lt και τούρμπο 72 mm, το στέσιον Honda Civic έχει κάθε δικαίωμα να αυθαδιάζει ακόμα και στο ταχύτατο Audi RS5. 

Με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Quaife, ρολ-κέιτζ, αναβαθμισμένα φρένα, πίσω ανάρτηση από Honda CR-V του 1999 κι αμορτισέρ της KW, αλλά κυρίως 800+ PS, ποιος τολμά να διαφωνήσει;

834 PS σε 1.100 kg ή 450 PS σε 1.707 kg; Η κόντρα φαίνεται άδικη, αλλά όλα κρίνονται στην πράξη

Θεωρητικά, ο κινητήρας είναι ικανός για 1.000 PS, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει ρυθμιστεί στα 834 PS. Μάλλον θα πρέπει να είναι υπεραρκετά για να τα βάλει με τα 450 PS του εργοστασιακού Audi RS5, ειδικά από τη στιγμή που ζυγίζει 1.100 kg σε σχέση με τα 1.707 kg του γερμανικού μοντέλου

Honda Civic

Και στην ροπή υπάρχει σημαντική διαφορά. Το Honda Civic του 1991 αποδίδει 817 Nm, σημαντικά περισσότερα από τα 600 Nm του Audi. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio εναντίον Audi RS5 και BMW Μ4. Ποιος κερδίζει; [video]

Εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής και τετρακίνηση με Torsen κεντρικό διαφορικό, το RS5 ζει στη σκιά της BMW M4 Competition xDrive. Ανεξάρτητα από το αν είναι ταχύτερο από το μοντέλο του Μονάχου, το Audi παραμένει ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, που καλύπτει το 1/4 του μιλίου στα 11,8".

Honda Civic

Άσχετα με το τι πρεσβεύει η αναλογία κιλών ανά ίππο, τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν επαφή στην εκκίνηση από στάση. Η πρόοδος στα ηλεκτρονικά βλέπετε και στο πώς περνούν τα άλογα στον δρόμο. Το καλύτερο που πετυχαίνει το Civic είναι 12,6" και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. 

Βολεύεται σαφώς καλύτερα όταν δεν υπάρχει ο βραχνάς της εκκίνησης, δηλαδή όταν η κόντρα γίνεται από ρεπρίζ. Καθώς μάλιστα ο τερματισμός είναι μισό μίλι μακριά, η αναλογία κιλών ανά ίππο έχει τον τελευταίο λόγο κι ο Ιάπωνας σαμουράι βρίσκεται στην πρώτη θέση.  

Δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο όταν τα δύο αυτοκίνητα καλούνται να ακινητοποιηθούν από τα 160 km/h. Ειδικά από τη στιγμή που τα χωρίζουν τρεις δεκαετίες κι η παντελής απουσία βοηθημάτων στην περίπτωση του Honda Civic. 

Ναι, το ιαπωνικό μοντέλο δεν έχει καν ABS, οπότε λογικά σταματά πολύ μακρύτερα από το Audi. Τουλάχιστον τέσσερα μήκη αυτοκινήτου -τέσσερις καρότσες θα έλεγαν οι κοντράκηδες- πιο μακριά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube