H Lingenfelter ετοιμάζει ατμοσφαιρικό V8 7,0 lt 725 ίππων [video]

H Lingenfelter ετοιμάζει ατμοσφαιρικό V8 7,0 lt 725 ίππων [video]

Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τα κυβικά, λένε οι Αμερικανοί. Και το αποδεικνύουν στην πράξη.

Lingenfelter

Η Lingenfelter ετοιμάζει έναν υπερκυβισμένο V8 LT2, που όταν διατεθεί προς πώληση, θα είναι η ισχυρότερη ατμοσφαιρική επιλογή για τη C8 Corvette, με περισσότερους από 700 ίππους.

Το αριστούργημα της Lingenfelter θα αποδίδει στη βέλτιστη έκδοχή του 725 ίππους και 832 Nm, χωρίς την παραμικρή υποβοήθηση. Είτε υβριδική, είτε από κομπρέσορα ή τουρμπίνα. 

Αγνή, ανόθευτη ατμοσφαιρική δύναμη από πολλά κυβικά, αυτό θα προσφέρει ο 7λιτρος V8 της Lingenfelter

Η Lingenfelter Performance Engineering ιδρύθηκε το 1973 κι είναι διάσημη παγκοσμίως για τις βελτιώσεις της στα μοντέλα της GM. 

Lingenfelter

Με το όνομα Eliminator Spec S 7.0L 427 LT2, ο βελτιωμένος V8 είναι ένας από τους λίγους κινητήρες της Lingenfelter που δεν βασίζεται σε LS μοτέρ. Αντίθετα, αξιοποιεί τον LT2 που χρησιμοποιείται ήδη στην C8 Corvette Stingray, υπερκυβισμένο όμως στα 7,0 lt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτός είναι ο χρόνος της Chevrolet C8 Corvette Stingray στο Nürburgring;

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα CNC blueprinted μπλοκ, μπιέλες Callies, έμβολα της Mahle, ροϊκή εξέλιξη στις κυλινδροκεφαλές κι εκκεντροφόρους της Comp Cams. Στο πρώτο στάδιο, ο V8 αποδίδει 708 ίππους στις 6.700 rpm αλλά η Lingenfelter δηλώνει ότι το κάνει με καύσιμο 91 οκτανίων, ούτε καν 93! Η μέγιστη ροπή των 812 Nm έρχεται στις 4.800 rpm.

Lingenfelter

Νούμερα πολύ αυξημένα σε σχέση με τα εργοστασιακά. Όπως βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, ο ατμοσφαιρικός V8 LT2 έχει κυβισμό 6,2 lt κι αποδίδει 502 PS και 637 Nm. Αν μάλιστα ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει την κάρμπον πολλαπλή εισαγωγής της pTR και τις πεταλούδες της Lingenfelter, η απόδοση αυξάνεται στους 725 ίππους και τα 832 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Corvette Z06 LT6: Το μυστικό του ισχυρότερου ατμοσφαιρικού V8 στον κόσμο!

Αυτό καθιστά τον LT2 των 7,0 lt της Lingenfelter πιθανότατα τον πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό V8 που έχει εξελιχθεί για την C8 Corvette. Είναι ακόμη πιο θηριώδης κι από το μοτέρ της Corvette Z06 των 679 ίππων και 623 Nm. 

Και μπορεί εκείνο να υπερηφανεύεται για την υψηλότερη ειδική ισχύ, αφού είναι σημαντικά μικρότερο στα 5,5 lt, αλλά ο V8 της Lingenfelter έχει περισσότερη ροπή από χαμηλότερες rpm. Τι θα επιλέγατε;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube