Στην πάντα Ιαπωνία, η Κίνα είναι πλέον η πρώτη στις εξαγωγές

Στην πάντα Ιαπωνία, η Κίνα είναι πλέον η πρώτη στις εξαγωγές

Η Κίνα σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση της μεγαλύτερης εξαγωγικής αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως.

Κίνα

Νωρίτερα φέτος αναφέραμε ότι οι εξαγωγές της Κίνας ξεπέρασαν τις εξαγωγές της Ιαπωνίας το πρώτο 3μηνο του 2023 και τώρα φαίνεται ότι η Κίνα κατάφερε να επεκτείνει την υπεροχή της σε ολόκληρο το 2023.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) ανακοίνωσε ότι η ασιατική χώρα εξήγαγε 4,41 εκατομμύρια οχήματα μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 58% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, αναφέρει το Nikkei Asia

Παρότι έχουν ισχνή παρουσία στις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, οι Κινέζοι αποτελούν πλέον την πρώτη εξαγωγική αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως

Δηλαδή σημαντικά παραπάνω από τα 3,99 εκατομμύρια μονάδες που εξήγαγε η Ιαπωνία τους πρώτους 11 μήνες του 2023, που αποτελούν αύξηση κατά 15%. Η τελευταία φορά που η Ιαπωνία έπεσε από την πρώτη θέση ήταν το 2016, όταν την ξεπέρασε η Γερμανία.

Κίνα

Λάβετε υπόψη σας ότι η Κίνα δεν έχει κάνει ακόμη σοβαρή απόβαση στις ΗΠΑ, ενώ τώρα κάνει δειλά την εμφάνισή της στις ευρωπαϊκές αγορές. Απουσιάζει δηλαδή από τις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 2011 ο Elon Musk γελούσε με την BYD, τώρα κλαίει

Όμως, η προέλασή της τόσο στο Μεξικό, όσο και στη Ρωσία, τη βοήθησαν να εκτινάξει τα μεγέθη των εξαγωγών της.

Κίνα

Απόρροια και του διεθνούς αποκλεισμού εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία ήρθε σε ισχυρό εναγκαλισμό με την Κίνα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BYD φτιάχνει δικά της πλοία για να μεταφέρει τα μοντέλα της

Οι Κινέζοι έστειλαν το απίστευτο νούμερο των 730.000 οχημάτων στη Ρωσία μεταξύ Ιανουαρίου κι Οκτωβρίου, 7πλασιάζοντας τις πωλήσεις τους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2022.

Κίνα

Όχι πως πάνε πίσω στο Μεξικό. Με 330.000 πωλήσεις, οι εξαγωγές εκεί έχουν αυξηθεί κατά 71% μέσα σε μία χρονιά. Και μάλιστα, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν αρκούνται στο να εξάγουν στο Μεξικό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεξικό, Kερκόπορτα για να μπουκάρει η Κίνα στις ΗΠΑ

Επιθυμούν να δημιουργήσουν εκεί εργοστάσια ώστε να μπορούν να πουλούν στις ΗΠΑ και στον Καναδά χωρίς να υπόκεινται στους περιοριστικούς εισαγωγικούς δασμούς, που έχουν ανακοινωθεί για να ανακόψουν την κινεζική πλημμυρίδα.

Κίνα

Ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν φέρουν όλες οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Κίνας κινεζική επωνυμία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BYD ετοιμάζει απόβαση στην Ευρώπη

Ενώ η BYD είναι η κύρια δύναμη στον τομέα των εξαγωγών, η Tesla, η Volvo, η BMW κι άλλες παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου κατασκευάζουν επίσης αυτοκίνητα στην Κίνα που πωλούνται σε άλλες αγορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube