Η Rimac θα προμηθεύει μπαταρίες στις ηλεκτρικές BMW

Η Rimac θα προμηθεύει μπαταρίες στις ηλεκτρικές BMW

Η Rimac ανακοινώνει τη «μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη» συνεργασία της μέχρι σήμερα: Να εξοπλίζει τα ηλεκτρικά Neue Klasse της BMW.

Rimac

Η Rimac Technology υπέγραψε συμφωνία προμήθειας μπαταριών στην BMW και την προλογίζει ως «το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία μέχρι σήμερα». Δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας και καμία από τις δύο εταιρείες δεν έδωσε καμία ένδειξη για την ποσότητα των μπαταριών που θα αφορά.

Ωστόσο, η Rimac δήλωσε ότι θα πρέπει να εξοπλίσει το εργοστάσιο μπαταριών της με «νέες προηγμένες αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής» για να τα βγάλει πέρα.

Κάποτε ο Rimac ξεκίνησε αγοράζοντας μια BMW E30 και κάνοντάς την ηλεκτρική. Τώρα, ήρθε η στιγμή που η BMW αγοράζει από αυτόν

Rimac

«Ένα σημαντικό τμήμα» του Rimac Campus κοντά στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας θα αφιερωθεί στην εξέλιξη και στην προμήθεια των νέων μπαταριών της BMW, «υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας» στη συνεργασία της με τους Γερμανούς. Οι δύο εταιρείες έχουν υποσχεθεί να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες «σε μεταγενέστερο στάδιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mate Rimac παρουσίασε τον ηλεκτρικό διάδοχο του Yugo

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac, δήλωσε: «Το επιχειρηματικό μου ταξίδι ξεκίνησε με μια BMW Σειράς 3 του 1984 που μετέτρεψα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο γκαράζ μου σε ηλικία 20 ετών. Επομένως έχω ιδιαίτερη χαρά που συνεργάζομαι με το BMW Group».

Rimac

«H συμφωνία σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για την ανάπτυξη της Rimac. Από το ταπεινό ξεκίνημα φτάσαμε σε μια σημαντική μακροχρόνια συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο. Είναι ένα σαφές σημάδι της μετάβασης της Rimac από εξειδικευμένο προμηθευτή υψηλής απόδοσης σε προμηθευτή με ικανότητα παραγωγής μεγάλου όγκου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επιτέλους, ο Mate Rimac παρέλαβε το προσωπικό του Nevera

«Με την αδιάκοπη ανάπτυξη της επιχείρησής μας, συμπεριλαμβανομένων των εγκαινίων του Rimac Campus, είμαστε πλέον έτοιμοι να παραδώσουμε έργα μεγάλης κλίμακας στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες».

Rimac

Η BMW κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις για τις μπαταρίες επόμενης γενιάς της στην Κίνα, την Ουγγαρία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ. Ένα άλλο νέο εργοστάσιο κατασκευάζεται στη Γερμανία για τη συναρμολόγηση μπαταριών για EV που θα φτιάχνει η BMW στο Μόναχο, το Dingolfing και το Regensburg.

Οι Γερμανοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει προκαταρκτικές τεχνικές λεπτομέρειες των μπαταριών επόμενης γενιάς, οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν στην γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων Neue Klasse από το 2025. Θα προσφέρουν 30% μεγαλύτερη αυτονομία από τα σημερινά EV, ενώ παράλληλα θα έχουν υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης και χαμηλότερο βάρος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube