Ένας μήνας δωρεάν χρήσης για το Full Self-Driving της Tesla

Ένας μήνας δωρεάν χρήσης για το Full Self-Driving της Tesla

Γλυκαίνει τους αγοραστές ο Elon Musk, ώστε να δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία και να την παραγγείλουν.

Full Self-Driving

Τα μοντέλα της Tesla ξεπουλάνε σαν τρελά, απόδειξη και το Model Y που βρέθηκε στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων. Δυστυχώς όμως για τον Elon Musk, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για την εμπορική πορεία του λογισμικού Full Self-Driving.

Δεν πρέπει να συγχέεται με το Autopilot, που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των Tesla. Το Full Self-Driving -ή αλλιώς FSD- προσφέρεται στον έξτρα εξοπλισμό και στην πατρίδα μας κοστολογείται €7.500.

Τώρα, για να αυξήσει τις παραγγελίες του Full Self-Driving, η Tesla προσφέρει έναν μήνα δωρεάν χρήσης

Το FSD προσφέρει ό,τι και το Autopilot, αλλά επιπλέον αυτόματη αλλαγή λωρίδας, καθώς κι έλεγχο φαναριών και πινακίδων ΣΤΟΠ.

Full Self-Driving

Η παροχή προσπαθεί να δελεάσει νέους πελάτες να αγοράσουν την τεχνολογία. Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να διέρρευσε από τον Musk, οι υπάλληλοι θα εγκαταστήσουν FSD σε κάθε νέο μοντέλο που θα παραδώσουν. Και θα αφιερώσουν χρόνο για να επιδείξουν την τεχνολογία σε κάθε νέο πελάτη στη Βόρεια Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Tesla Model 3 Performance θα έχει πάνω από 600 ίππους

Η προσέλκυση περισσότερων πελατών να αγοράσουν FSD είναι σημαντική για την αμερικανική μάρκα, η οποία έχει μειώσει την τιμή των μοντέλων της αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό κοστίζει $12.000 στις ΗΠΑ, δηλαδή πάνω από €11.000 με τις σημερινές ισοτιμίες.

Full Self-Driving

Οι παραγγελίες είχαν σημειώσει ρεκόρ το τρίτο 3μηνο του 2019, όταν αφορούσαν το 53% των νέων μοντέλων. Αρνητικό ρεκόρ ήταν το τρίτο 3μηνο του 2022, με μόλις 14% των καινούργιων Tesla να παραγγέλνουν το Full Self-Driving. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τεχνητή νοημοσύνη διασώθηκε! Aπό το Tesla FSD!

Η Tesla αντιμετωπίζει πιο δύσκολες συνθήκες αγοράς σε πολλές διεθνείς αγορές κι έχει θυσιάσει τα κέρδη της για να διατηρήσει τις πωλήσεις της σε άνοδο.

 

 

 «Ο συνδυασμός σημαντικών μειώσεων τιμών στα αυτοκίνητα και δραματικά χαμηλότερων παραγγελιών για το Full Self-Driving έχει πλήξει σοβαρά τα περιθώρια κέρδους της Tesla», δήλωσε στο Reuters ο Sam Abuelsamid, αναλυτής της Guidehouse Insights.

«Η εντολή για δωρεάν χρήση κι επίδειξη του FSD είναι απλώς η τελευταία σε μια μακροχρόνια σειρά προσπαθειών από τον Elon Musk, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των εσόδων». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube