Οριστική αφαίρεση της άδειας οδήγησης αν κάποιος συλληφθεί να οδηγεί για δεύτερη φορά μεθυσμένος

Οριστική αφαίρεση της άδειας οδήγησης αν κάποιος συλληφθεί να οδηγεί για δεύτερη φορά μεθυσμένος

Αυστηρότερες ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις του ΚΟΚ προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αν συνλληφθείς μια φορά να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ θα έχεις μια αρκετά αυστηρή ποινή. Αν όμως συλληφθείς εκ νέου τότε θα σου αφαιρείται για πάντα η άδεια οδήγησης. 
 
Αυτή είναι μια από τις ρυθμίσεις που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε συνάντηση που είχε την Τατάρτη με τις μητέρες θυμάτων τροχαίων. Μάλιστα ο κ. Κοντονής υποσχέθηκε ότι θα αυστηροποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο και για άλλες παραβάσεις όπως για παράδειγμα η εγκατάλειψη θύματος τροχαίου από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.
 
Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε δεχτεί αυστηρή κριτική όταν είχε μιλήσει για μείωση των προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Είχαν βέβαια εξαιρεθεί παραβάσεις όπως η οδήγηση σε κατάσταση μέθης ή η παραβίαση του κόκκινου, όμως άλλες εξίσου επικίνδυνες παραβάσεις (π.χ. χρήση κινητού) είχαν μείνει στο... απυρόβλητο. 
 
Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) είχε χαρακτηρίσει «βήμα πίσω για την Ελλάδα» την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει άμεσα -και μάλιστα στο μισό- τα ισχύοντα πρόστιμα του ΚΟΚ, ακόμα και εκείνα που αφορούν σε σοβαρότατες και επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητών τηλεφώνων και η μη χρήση ζώνης και κράνους. «Η μείωση των προστίμων στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της», είχε τονίσει το ETSC. 
 
Στα χαρτιά έμεινε επίσης και μια πρόταση από τον υφυπουργό Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη, ο οποίος είχε πει τα πρόστιμα να είναι ανάλογα της οικονομικής επιφάνειας του παραβάτη και είχε ζητήσει να θεσπιστεί και κοινωνική θητεία για όσους προκαλούν ατυχήματα με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube