Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών: Οχι στη μείωση των προστίμων του ΚΟΚ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών: Οχι στη μείωση των προστίμων του ΚΟΚ

Μια τέτοια κίνηση θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, τονίζει το Συμβούλιο.

Βήμα πίσω για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει άμεσα -και μάλιστα στο μισό- τα ισχύοντα πρόστιμα του ΚΟΚ, ακόμα και εκείνα που αφορούν σε σοβαρότατες και επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητών τηλεφώνων και η μη χρήση ζώνης και κράνους.
 
O Antonio Avenozo, Εκτελεστικός Διευθυντής του ETSC, σχολιάζοντας την εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόθεση μείωσης των προστίμων ξεκαθάρισε ότι «η απόφαση αυτή θα είναι ένα βήμα πίσω για την Ελλάδα. Η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση προσοχής αποτελούν κύριες αιτίες πρόκλησης συγκρούσεων και θανάτων στο δρόμο. Η μείωση των προστίμων στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της».
 
Να σημειώσουμε πως κάθε χρόνο πεθαίνουν στους δρόμους της ΕΕ 26.000 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 135.000 είναι οι βαριά τραυματίες. Η χώρα μας, έπειτα από μια δεκαετία σημαντικής μείωσης σε απώλειες στην άσφαλτο, εξακολουθεί να παραμένει στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης για την οδική ασφάλεια μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube