Τρία πολύ διαφορετικά Ford Focus ST στη SEMA 2013

Τρία πολύ διαφορετικά Ford Focus ST στη SEMA 2013

Ακόμα και βελτιωμένο Focus ST για χρήση από την αστυνομία παρουσίασε η Ford στο Las Vegas.

Τρεις εντυπωσιακές παραλλαγές του Ford Focus ST παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση SEMA, στο Las Vegas. Αν και σαφώς το φουσκωμένο ST στα χρώματα της Gulf συγκεντρώνει πάνω του περισσότερα βλέμματα από το διακριτικό λευκό και το... «κοντράδικο περιπολικό» της Ford.

Το γαλάζιο Ford Focus ST φέρει την πορτοκαλί λωρίδα και το σήμα της Gulf, παραπέμποντας κατυευθείαν στα Ford GT40 που έτρεχαν με τα ίδια χρώματα. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα πρησμένα φτερά που σχεδίασε η εταιρία DTM Autobody. Οι θεόφαρδιες 19άρες ζάντες της Forgestar που βρίσκονται από κάτω τους φοράνε λάστιχα διάστασης 265/30. Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως πρέπει να είναι η εικόνα κάτω από το καπό, αφού το εργοστασιακό turbo έχει αντικατασταθεί από έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή της Vortech. Η μέγιστη ισχύ τους πάντως δεν αποκαλύφθηκε.

Πιο διακριτικό, το λευκό Ford Focus ST της PM Lifestyle ξεχωρίζει από ένα νορμάλ κυρίως χάρη στις μπλε 19άρες ζάντες της Rotiform και τα ανθρακονημάτινα σπόιλερ και μαρσπιέ του. Κι αυτό έχει αποκτήσει περισσότερη δύναμη, με αξεσουάρ της Banks Power, της COBB Tuning και της Ford Racing. Στο εσωτερικό, τα εργοστασιακά καθίσματα έχουν αντικατασταθεί με buckets της Sparco.

Μακράν η πιο περίεργη παρουσία πάντως στο περίπτερο της Ford στη SEMA 2013 είναι το περιπολικό. Η Ford το ονομάζει DRAAG, δηλαδή Drag Racing Against Gangs and Grafiti. Οι μπάρες στο εμπρός μέρος, που ενσωματώνουν και προβολείς LED, καθιστούν σαφές περί τίνος πρόκειται ακόμα κι αν δεν προσέξεις τα διακριτικά «Police» στο πλάι. Έχει κι αυτό βελτιώσεις όπως ελατήρια Eibach, 18άρες ζάντες Motegi, φρένα Wilwood και ελεύθερη εξάτμιση Borla, όμως σημαντικότερη επέμβαση όλων είναι η ειδική θέση για καραμπίνα στο εσωτερικό του...

Η έκθεση SEMΑ άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Τρίτη και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Μέχρι τώρα, εκτός των παραπάνω Ford Focus ST, έχουμε δει εκεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες Toyota GT86 αλλά και τις προτάσεις της Mazda και της Hyundai.

[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube