Βελτιωμένα Mazda3 και Mazda6 στη SEMA

Βελτιωμένα Mazda3 και Mazda6 στη SEMA

Ο σύγχρονος σχεδιασμός συναντάει την εταιρική παράδοση στα βελτιωμένα που θα παρουσιάσει η Mazda στην έκθεση SEMA.

Συγκρατημένη φαίνεται πως θα είναι η παρουσία της Mazda στη SEMA, ειδικά όταν συγκριθεί με τις extreme κατασκευές που ετοίμασε η Toyota . Τα Mazda Club Sport 3 και Club Sport 6 θα έχουν πιο σπορ χαρακτήρα, ενώ τα Vector 3 και Ceramic 6 θα είναι πιο εκλεπτυσμένα.

Το Mazda Club Sport 3 ξεχωρίζει οπτικά χάρη στη διχρωμία λευκού-μαύρου, τα αυτοκόλλητα και τα διακριτικά spoilers που από το 2014 θα διατίθενται ως έξτρα εξοπλισμός σε κάθε Mazda3. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας 2,5λιτρος βενζινοκινητήρας Skyactiv-G, ο οποίος στέλνει 187 PS στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων με κοντή κλιμάκωση και μπλοκέ διαφορικό της Wavetrac (τύπου Torsen). Η ανάρτηση προέρχεται από την Cusco, ενώ πίσω από τις εντυπωσιακές ζάντες των 19’’ κρύβεται ένα σετ 6πίστονων φρένων της Brembo με δίσκους 380 mm (εμπρός).



Για το μεγαλύτερο Mazda Club Sport 6 επιλέχθηκε μια πιο διακριτική απόχρωση του γκρι, με μερικά αυτοκόλλητα να δίνουν σπορ χαρακτήρα. Οι ζάντες του έχουν διάμετρο 20’’, αν και κρύβουν το ίδιο σετ φρένων με δίσκους 380 mm. Η μεγαλύτερη διαφορά όμως κρύβεται κάτω από το καπό του. Ένας πετρελαιοκινητήρας Skyactiv-D 2.2 συνδυάζει την απόδοση, με 175 PS και 42,8 kgm, με την οικονομία καυσίμου.



Αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα έχει το Vector 3, που βασίζεται στο Mazda3 sedan. Το βαθύ κόκκινο χρώμα «Soul Red» δίνει μια πιο σοφιστικέ νότα, ενώ και εδώ οι ζάντες είναι 19’’. Οι δαγκάνες της Brembo σ’ αυτή την περίπτωση είναι 4πίστονες, ενώ οι δίσκοι έχουν διάμετρο 365 mm.



Συμβατικότερο όλων των concepts που θα παρουσιάσει η Mazda στη SEMA είναι το Ceramic 6. Το αθώο άσπρο χρώμα του διαταράσσεται ελάχιστα μόνο από διακριτικά ασημί γραφικά. Και εδώ βέβαια υπάρχουν ζάντες 20’’ και δίσκοι 380 mm, όπως στο Club Sport 6, που δίνουν τον απαραίτητο δυναμισμό.

Η έκθεση SEMΑ διοργανώνεται από την Τρίτη 5 ως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Las Vegas.

[Πηγή: Mazda USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube