Η γένεση του Hyundai Genesis 1.000 ίππων για την SEMA [video]

Η γένεση του Hyundai Genesis 1.000 ίππων για την SEMA [video]

Η Hyundai ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έκθεση SEMA.

Η παρουσία της Hyundai Motors στην έκθεση SEMA είναι σταθερή εδώ και αρκετά χρόνια. Το φετινό της λοιπόν περίπτερο θα κοσμούν τέσσερα ξεχωριστά μοντέλα, τρία Genesis Coupe και ένα Veloster, που θα απευθύνονται και σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Πρώτο και ισχυρότερο, το Genesis Coupe της Bisimoto Engineering. Σύμφωνα με τον Bisi Ezerioha, η δημιουργία ενός Genesis Coupe με 1.000 ίππους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί απαιτεί πολύ δουλειά και πολλά καινούρια ειδικά σχεδιασμένα μηχανικά μέρη, πάνω από 36, για να μπορεί να αποδίδει σαν αγωνιστικό αλλά παράλληλα να είναι αξιόπιστο και εύχρηστο σε καθημερινή χρήση.

Ακολουθεί το Legato Genesis Coupe της Ark Performance. Όπως μας εξηγεί και ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ark Performance, Lerry Liu, στόχος του δικού τους πρωτότυπου Genesis Coupe είναι να φτιάξουν ένα σύνολο που να συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα με την πολυτέλεια. Ο κινητήρας του συγκεκριμένου Genesis «κέρδισε» 200 κ.εκ και έφτασε τα 4 λίτρα, ενώ η απόδοση του έφτασε τους 400 ίππους.

Το τρίτο Genesis Coupe που θα φιγουράρει στο περίπτερο της Hyundai είναι το JP Edition. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι σύμφωνα με τον John Pangilinan ένα πολυτάλαντο μοντέλο καθώς μπορεί να εκπληρώσει όλες τις σπορ ανησυχίες, ενώ χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνισή του δεν πρόκειται να περάσει ποτέ απαρατήρητο.

Τέλος, η EGR Inc. θα παρουσιάσει το Hylighter Veloster με το ξεχωριστό Yellowcake χρώμα, που παραπέμπει στο ραδιενεργό ουράνιο. Στόχος της EGR Inc. δεν ήταν μόνο το εντυπωσιακό χρώμα αλλά όπως μας εξηγεί και ο υπεύθυνος του εγχειρήματος, Brendan McGrath, ήταν ένα καθολικά βελτιωμένο Veloster. Πολλά λοιπόν μέρη του Hylighter Veloster αντικαταστάθηκαν, ενώ ο 1.600άρης τούρμπο κινητήρας δυνάμωσε και έφτασε τους 250 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube