Πρωτότυπο του νέου Honda Civic Type R στο Παρίσι [video]

Πρωτότυπο του νέου Honda Civic Type R στο Παρίσι [video]

Παρότι ονομάζεται πρωτότυπο, το αυτοκίνητο φαίνεται πανέτοιμο για παραγωγή, στην οποία και θα περάσει σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ήταν γνωστό ότι η Honda ετοιμάζει το διάδοχο του σημερινού Type R, το οποίο δε μετράει ούτε δύο χρόνια στην παραγωγή.

Όπως ακριβώς περιμέναμε λοιπόν, παρουσίασε στο Παρίσι την προεπισκόπηση του νέου της μοντέλου που βασίζεται στην ολοκαίνουργια, 10η, γενιά Civic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Honda Civic Type R

Δε γνωρίζουμε σε ποια φάση εξέλιξης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, όμως δείχνει πανέτοιμο να περάσει στην παραγωγή. Και με δεδομένο ότι τα συμβατικά Civic θα είναι στις εκθέσεις στις αρχές του 2017, η κορυφαία έκδοση λογικά θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στην ίδια χρονιά.

Το νέο Type R ακολουθεί τη σχεδιαστική υπερβολή του σημερινού μοντέλου, με απείρως πιο επιθετική προσέγγιση σε σχέση με τα απλά Civic. Έχει σκούρα φανάρια, φουσκωμένα φτερά, μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και μια ακόμα στο καπό, ενώ τα ανθρακονημάτινα πλευρικά σπόιλερ και 20άρες ζάντες δίνουν τις δικές τους πινελιές. Ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα είναι και πάλι η τεράστια πίσω πτέρυγα, καθώς και οι 3 απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Honda Civic EU Specs [video]

Κάτω από το καπό του αναμένεται και πάλι ο 2λιτρος VTEC Turbo κινητήρας, για τον οποίο κυκλοφορούν φήμες ότι θα πλησιάσει τους 360 ίππους από τους 310 του σημερινού μοντέλου.

Έτσι θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο σε ισχύ από τα υπόλοιπα προσθιοκίνητα GTi και θα πλησιάσει τα τετρακίνητα «θηρία» όπως το Ford Focus RS, το Audi RS3 Sportback, η Mercedes-AMG A45 αλλά και το Volkswagen Golf R.

Παράλληλα με το πρωτότυπο, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα σύντομο video που ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του νέου Type R. Απολαύστε το.


[Πηγή: Autocar, Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube