Έρχεται R8 Spyder και νέο βασικό μοτέρ V6

Έρχεται R8 Spyder και νέο βασικό μοτέρ V6

Ένα νέο μοτέρ V6 τούρμπο για την βασική έκδοση του R8, και νέο ανοιχτό αμάξωμα ετοιμάζει η Audi.

Ένα πρωτότυπο Audi R8 Spyder σε χρώμα Vegas Yellow συνέλαβε ο φακός να δοκιμάζεται σε τελική ουσιαστικά μορφή, πράγμα που δείχνει ότι η παραγωγή του δεν θα καθυστερήσει.

Το αυτοκίνητο, φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύονται στο Motor1.com  δεν ήταν καν καμουφλαρισμένο. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, οι αλλαγές σε σχέση με το coupe R8 δεν είναι μεγάλες. Άλλωστε, στο αμάξωμα της κλειστής έκδοσης η οροφή μοιάζει έτοιμη να αφαιρεθεί. Προφανώς η ανοιχτή εκδοχή είχε προβλεφθεί από την αρχή.

Ένα από τα αρνητικά σημεία στην κατά τα άλλα αφοπλιστικά εντυπωσιακή εμφάνιση είναι ότι από το Spyder λείπει το κρύσταλλο που στο coupe επιτρέπει να βλέπεις τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων.Λογικά, θα κατεβαίνει το πίσω κάθετο τζάμι, αποζημιώνοντας τον οδηγό και τον συνοδηγό με τον ήχο.

Αλλαγές στις τεχνικές προδιαγραφές επίσης δεν αναμένονται, αφού τόσο για την έκδοση των 540 ίππων όσο και για το Plus των 610, τα μηχανικά μέρη θα μεταφερθούν αυτούσια από την κλειστή έκδοση.

Στο μεταξύ, πληροφορίες που δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Car and Driver αναφέρουν ότι η Audi κινείται προς την κατεύθυνση του 3λιτρου V6 TFSI κινητήρα που χρησιμοποιείται και στο S4. Η ιπποδύναμη εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στην περιοχή των 450 ίππων και η ροπή στα 45+ kgm. Το εφτάρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και η τετρακίνηση που χαρακτηρίζουν το R8, θα υπάρχουν και στο βασικό μοντέλο.



Πηγή Motor1.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube