Δύο σταθμοί της Tesla στην Ελλάδα ανοιχτοί σε όλα τα EV

Δύο σταθμοί της Tesla στην Ελλάδα ανοιχτοί σε όλα τα EV

Συγκεκριμένα, η Tesla ανοίγει τους φορτιστές της σε Μαρούσι και Λάρισα για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Tesla

Σημαντικότατο νέο για την ηλεκτροκίνηση στην πατρίδα μας: Η Tesla επιτρέπει τη φόρτιση όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δύο από τις τέσσερις τοποθεσίες της. Συγκεκριμένα, στους ταχυφορτιστές της στο Golden Hall στο Μαρούσι και στη Λάρισα, στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet.

Πρόκειται για κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η Tesla σε επιλεγμένες τοποθεσίες στο εξωτερικό. Αλλού τα μοντέλα της έχουν την αποκλειστικότητα κι αλλού επιτρέπεται σε κάθε EV να φορτίσει.

Οι πανίσχυροι ταχυφορτιστές της Tesla θα αποτελέσουν μια ακόμα λύση για όσους επιζητούν τη γρήγορη φόρτιση κι έχουν EV άλλου κατασκευαστή

Tesla

Η Tesla επιδιώκει να φορτίζουν κι άλλα EV στις τοποθεσίες της, γιατί η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα και σημαντική πηγή εσόδων. Ειδικά στην Ελλάδα, από τη στιγμή που έχει ήδη γίνει η επένδυση στις εγκαταστάσεις, κάθε επιπλέον έσοδο καθιστά καθαρή κερδοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα Tesla ατμίζουν κατά τη φόρτιση, αλλά είναι φυσιολογικό

Επιλέγει όμως προσεκτικά ποιες περιοχές δεν έχουν συμφόρηση από τα δικά της μοντέλα, ώστε να μη δημιουργούνται καθυστερήσεις και δυσφορία στους αγοραστές της. Κάτι τέτοιο θα γινόταν επιζήμιο για την αμερικανική εταιρεία σε βάθος χρόνου, αφού όταν αγοράζεις ένα Tesla, αποκτάς πρόσβαση και στο αρτιότατο δίκτυό της. Ένα σημαντικότατο επιπλέον όπλο στη φαρέτρα της.

Tesla

Έτσι, στη χώρα μας έκρινε ότι δεν πρέπει να επιτρέψει τη φόρτιση στους ταχυφορτιστές στην Αταλάντη -τέσσερις ανά ρεύμα- και στον Ψαθόπυργο στην Πάτρα, επίσης τέσσερις ανά κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρουά ματ, το Tesla Model Y αποκτά αυτονομία 600 km

Προσώρας λοιπόν, οι έξι ταχυφορτιστές στο Μαρούσι κι οι οκτώ στη Λάρισα είναι οι μοναδικοί που θα μπορούν να φορτίσουν μη Tesla αυτοκίνητα. Θυμίζουμε ότι βρίσκονται στα σκαριά κι άλλες τοποθεσίες supercharging για να ενεργοποιηθούν μελλοντικά, μεταξύ των οποίων κι η Θεσσαλονίκη.

Tesla

Καθώς πρόκειται για φορτιστές V2 και V3 αντίστοιχα, η ενεργοποίηση γίνεται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής της Tesla. Όταν με το καλό εγκατασταθούν φορτιστές V4, δηλαδή νεότερης γενιάς, τότε η φόρτιση θα εκκινεί κι από την πιστωτική κάρτα.

Αν κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν σκοπό να χρησιμοποιούν εκτενώς τις εγκαταστάσεις της Tesla, υφίσταται εκπτωτικό πακέτο όπου με €12,99 μηνιαίως, η τιμή της kWh μειώνεται σημαντικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube