Αυτό είναι το προσθιοκίνητο Golf GTI TCR με 290 ίππους

Αυτό είναι το προσθιοκίνητο Golf GTI TCR με 290 ίππους

Η Volkswagen δημιουργεί μια ειδική έκδοση του Golf συνδεδεμένη με το αγωννιστικό της που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA WTCR.

Το Volkswagen Golf GTI TCR θα λανσαριστεί στην αγορά προς το τέλος της χρονιάς και παρότι το Golf R είναι λίγο ισχυρότερο, το TCR αναμένεται να είναι η πιο καυτή σπορ έκδοση του Golf.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα χρησιμοποιεί μια έκδοση 290 ίππων του δίλιτρου TSI, με ροπή 37,8 kgm και 7άρι DSG κιβώτιο. Όπως και το Concept που είχε δείξει η εταιρεία το Μάϊο. Θα έχει επίσης το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό του GTI Performance Pack. Αναμένεται να κάνει 0-100 km/h σε λιγότερα από 6” και η τελική να ξεπερνά τα 250 km/h.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό SEAT Leon Cup Racer του WTCR [video]

Η Volkswagen συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA με το Golf. Το ισχυρό χαρτί του θεσμού, από άποψη marketing, είναι ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα βρίσκονται πολύ κοντά σε τεχνολογία και απόδοση με τα αυτοκίνητα δρόμου στα οποία βασίζονται. Κι αυτός ακριβώς δείχνει η Volkswagen με τη συγκεκριμένη έκδοση του Golf.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube