Στάνταρ αερόσακος πεζών στο νέο Subaru Impreza 2017 [video]

Στάνταρ αερόσακος πεζών στο νέο Subaru Impreza 2017 [video]

Το ολοκαίνουργιο Subaru Impreza θα εξοπλίζεται σε όλες τις εκδόσεις του στάνταρ με αερόσακο πεζών, αρχής γενομένης από την ιαπωνική αγορά.

H Subaru έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τις αρχικές πληροφορίες και το ολοκαίνουργιο Impreza που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στις αγορές τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην Ιαπωνία, όλες οι εκδόσεις του μοντέλου κι αυτές που θα ακολουθήσουν θα εξοπλίζονται στάνταρ με αερόσακο πεζού και σύστημα EyeSight.

Σε χώρες όπως η ΗΠΑ, η Subaru αποκαλείται η «ιαπωνική Volvo» και όχι άδικα. Το νέο Impreza παίρνει τον τομέα της ασφάλειας πολύ στα σοβαρά και σε κορυφαίο επίπεδο σε σχέση με την κατηγορία του.

Όσον αφορά τον αερόσακο πεζού είναι ένα σύστημα που έχουμε δει και στο παρελθόν, αλλά αυτό δείχνει να είναι το καλύτερο του είδους. Αντί να προστατεύει απλώς το κεφάλι του πεζού που πάει να χτυπήσει πάνω στο καπό, εκτείνει τη «μύτη» του αυτοκινήτου. Και είναι ένα σύστημα για το οποίο η Subaru φαίνεται να δούλεψε πολύ και επί μακρόν.

Το EyeSight είναι φυσικά η κωδική ονομασία που έχει δώσει η Subaru στην τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης που συνδυάζει αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, ενεργό cruise control και προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Βρίσκεται σε εμπορική εφαρμογή από το 2014, αλλά στην περίπτωση του νέου Impreza αφορά την τελευταία εκδοχή του, την Version 3.0. Αυτή, λειτουργεί με την πρόσκτηση όλων των εμποδίων γύρω από το αυτοκίνητο και όχι μόνο προς τα εμπρός. Κάτι ακόμη πάνω σε ένα Subaru μας θυμίζει τη Volvo.

Kαι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας σχετικά με το νέο Subaru Impreza 2017 πατά στην ολοκαίνουργια Subaru Global Platform, στην πρώτη της μάλιστα εφαρμογή. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το ανανεωμένο Impreza είναι κατά 2,5 πόντους μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ το μήκος του μεγάλωσε 4,1 πόντους, το πλάτος 3,8 και το ύψος μειώθηκε κατά ένα πόντο, δίνοντας ελαφρά πιο αεροδυναμική σιλουέτα στο αυτοκίνητο.

Το νέο Impreza φορά δίλιτρος κινητήρα μπόξερ με άμεσο ψεκασμό και μέγιστη ισχύ 154 PS αντί των 150 του απερχόμενου μοντέλου. Οι πιο ακριβές εκδόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν το μοτέρ με κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης Lineartronic CVT που θα γίνεται και χειροκίνητο με επτά προεπιλεγμένες σχέσεις. 

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube