Η Mercedes-Benz κατοχύρωσε πατέντα για νέο αερόσακο πεζών

Η Mercedes-Benz κατοχύρωσε πατέντα για νέο αερόσακο πεζών

Θα βρίσκεται ένας σε κάθε μια από τις εμπρός κολόνες του αμαξώματος, ώστε να δημιουργεί ένα ασφαλές μαξιλάρι.

Προκειμένου να περιορίσει όσο γίνεται τις συνέπειες ενός ατυχήματος με αυτοκίνητο και πεζό, η μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, η Daimler, κατοχύρωσε έναν νέο τύπο αερόσακου.

Δεν πρόκειται για κάτι όμοιο με την πατέντα της Volvo, όπου υπάρχει ένας αερόσακος στο καπό (που πάντως δε φαίνεται να έχει συνέχεια), αλλά για δύο αερόσακους που θα είναι τοποθετημένοι στις εμπρός κολόνες του αμαξώματος. Ωστόσο η λογική του προφανώς παραμένει κοινή με οποιουδήποτε αερόσακου, δηλαδή να αποτελεί ένα είδος μαξιλαριού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στάνταρ ο αερόσακος πεζών στο Subaru Impreza 2017

Θα πρόκειται στην ουσία για έναν υφασμάτινο αεροθάλαμο που θα καλύπτεται για να μη φαίνεται μέχρι την έκρηξή του, ενώ θα είναι στερεωμένος στο επάνω μέρος της κολόνας και την άκρη του καπό. Με αυτό τον τρόπο αφενός δε θα φεύγει από τη θέση του, αφετέρου η θέση του θα «αυτορυθμίζεται» σε ένα μικρό εύρος για να είναι το αποτέλεσμα βέλτιστο.



Με τον τρόπο αυτό, θα συμπληρώνεται η δράση του συστήματος που ανασηκώνει ελαφρώς το καπό όταν υπάρξει σύγκρουση με πεζό, προκειμένου ο τελευταίος να πέφτει στα πιο «μαλακά» και να μη χτυπάει στα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αερόσακος εμπρός κολόνας για cabrio από την Porsche

Το περίεργο ωστόσο πως παρότι η εταιρεία έχει καταθέσει την πατέντα της από τον Ιούλιο του 2015, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατοχυρώθηκε. Δε γνωρίζουμε εάν στο μεσοδιάστημα η Daimler συνέχισε να την εξελίσσει, όμως σε αυτή την περίπτωση δε θα είναι καθόλου περίεργο να τη δούμε πολύ σύντομα και στα μοντέλα παραγωγής.

[Πηγή: motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube