Αψεγάδιαστη Alpina B7 Turbo κλείνει το μάτι στον αγοραστή

Αψεγάδιαστη Alpina B7 Turbo κλείνει το μάτι στον αγοραστή

Αυτή η εκπληκτική E24 είναι προς πώληση, αλλά καλύτερα να έχετε βαθιές τσέπες.

Μια εξαίσια BMW Alpina B7 Turbo του 1978 είναι διαθέσιμη προς πώληση και ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της; Εκτός από τη σπανιότητά της και την εκπληκτική της σχεδίαση, η συγκεκριμένη E24 είναι ιδιαίτερη επειδή φέρει τον σειριακό αριθμό «B7-001».

Αφού εγκατέλειψε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Buchloe, η Alpina B7 Turbo της αγγελίας αποτέλεσε εκθεσιακό μοντέλο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του 1978 της Φρανκφούρτη.

Βάλτε κλασικό αρχοντικό στιλ στο γκαράζ σας με μια άριστη Alpina B7 Turbo 46 ετών

Αργότερα δοκιμάστηκε από διάφορα περιοδικά της εποχής ως δημοσιογραφικό μοντέλο, προτού παραμείνει σε ιδιωτική συλλογή μέχρι το 2022, όταν κι αγοράστηκε από τον τρέχοντα πωλητή.

 Alpina B7 Turbo

Η μεταλλική βαφή σε χρώμα γραφίτη αναδεικνύεται από τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα Alpina, σε ασημί χρώμα με χρυσές ρίγες. Το μπροστινό χείλος κι η αεροτομή στο πίσω καπό τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Απεβίωσε στα 87 ο Burkard Bovensiepen, ιδρυτής της Alpina

Ο 6κύλινδρος τραγουδά μέσω των δύο απολήξεων της εξάτμισης, ενώ τα σήματα Alpina γνωστοποιούν στους υπόλοιπους οδηγούς ότι δεν οδηγείτε μία ακόμα Σειρά 6. Οι ζάντες 16 ιντσών πρέπει να φαινόντουσαν τεράστιες τη δεκαετία του '70, με ελαστικά Michelin Primacy 4 205/55 και 225/50 μπροστά και πίσω, αντίστοιχα.

 Alpina B7 Turbo

O 3λιτρος M30B30 της BMW απέδιδε 175 PS όταν ήταν καινούργιος. Η Alpina απέκτησε περισσότερη ισχύ τοποθετώντας ένα νέο σύστημα ψεκασμού, τούρμπο της KKK με ρυθμιζόμενη υπερπλήρωση κι έμβολα της Mahle.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alpina D3 S: Αυτή είναι η ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη 3 Series

Όπως θα περίμενε κανείς, ένα χειροκίνητο «dogleg» κιβώτιο πέντε σχέσεων στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με τα αρχεία της Alpina, η B7 Turbo απέδιδε μεταξύ 250 και 300 ίππων, ανάλογα με την πίεση της τουρμπίνας.

 Alpina B7 Turbo

Στο εσωτερικό, η Alpina έχει μια οδηγοκεντρική καμπίνα, χαρακτηριστική των BMW αυτής της εποχής. Μια πλακέτα ενημερώνει ότι το παράδειγμα «B7-001» είναι το πρώτο της σειράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανεωμένη Alpina B7 xDrive με 600 PS

Το ταχύμετρο δείχνει έως τα 300 km/h και με την τελική ταχύτητα να είναι στα 265 όταν το μοτέρ αποδίδει 300 PS, δεν απέχει και πολύ. Μια σύγχρονη οθόνη αφής με συνδεσιμότητα Bluetooth βελτιώνει την καθημερινή χρηστικότητα, αλλά δείχνει λίγο αταίριαστη σε ένα κλασικό μοντέλο.

 Alpina B7 Turbo

Παρά το γεγονός ότι έχει διανύσει 184.000 km και τον πρότερο δημοσιογραφικό της βίο, η Alpina B7 Turbo είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η δημοπρασία λήγει σε πέντε ημέρες, με την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά να βρίσκεται στα $100.375 (€92.000).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube