Peugeot: Στοπ στην παραγωγή του 3θυρου 208

Peugeot: Στοπ στην παραγωγή του 3θυρου 208

Λίγο λίγο τα σουπερμίνι καταργούν τη 3πορτη σιλουέτα και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του 208 που θα τερματίσει την παραγωγή της σε λίγες εβδομάδες.

Η 3πορτη καροσερί γίνεται όλο και πιο σπάνια μεταξύ των μικρών αυτοκινήτων. Και ο λόγος είναι ότι οι πωλήσεις των 3θυρων σουπερμίνι έχουν πέσει στο ναδίρ.

Έτσι, ο ένας ύστερα από τον άλλον κατασκευαστή αποφασίζουν να καταργήσουν τα 3πορτα μοντέλα τους στην κατηγορία, εξοικονομώντας έτσι χρήμα, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην παραγωγή. Και φυσικά τα επενδύουν εκεί που πιάνουν τόπο. Στα SUV.

Από το 2012, η Renault κατάργησε την 3πορτη έκδοση του Clio. Παράδειγμα που ακολούθησαν η Kia με το Rio, η SEAT με το Ibiza ακόμη και η Volkswagen με το Polo. Προσφάτως, στο κλαμπ προσεχώρησε και η Peugeot για το προσεχές 208 που θα λανσαριστεί το 2019.

Το Sochaux λογαριάζει να τερματίσει την παραγωγή του υφιστάμενου 3θυρου 208 μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Στις Κάτω Χώρες, οι εμπορίες Peugeot δεν δέχονται πια παραγγελίες για 3πορτα 208, καθώς ειδοποιήθηκαν ότι η παραγωγή τους φτάνει στο τέλος της. Παράπλευρη απώλεια το πρόωρο τέλος της καριέρας του 208 GTI που δεν υπάρχει σε 5πορτο.

Για όσους βέβαια επιμένουν φανατικά «3πορτα», οι εναπομείνασες επιλογές είναι το MINI, το Opel Corsa και το Ford Fiesta. Το τελευταίο δε, αντιστέκεται μια και μόλις ανανεώθηκε. Αλλά πρέπει να πούμε ότι το νέο Fiesta βασίζεται στο παλιό, και η διατήρηση της 3θυρης έκδοσης ήταν εύκολη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube