Ανανέωση για τα MINI Hatchback και Convertible

Ανανέωση για τα MINI Hatchback και Convertible

Τα μικρά MINI δέχτηκαν ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα προκειμένου να ανανεώσουν τη φόρμα τους για λίγα χρόνια ακόμα.

Ο κανόνας που θέλει σχεδόν κάθε μοντέλο να δέχεται ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα στο μέσο της σταδιοδρομίας του επιβεβαιώθηκε και για τα μικρότερα MINI της γκάμας, δηλαδή για τα 3θυρα και 5θυρα χάτσμπακ καθώς και το ανοιχτό Convertible.

Λίγο πολύ τις αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη τις γνωρίζαμε ήδη από διάφορες πληροφορίες και διαρροές, τώρα όμως έχουμε και την επίσημη παρουσίαση.

Στους κινητήρες, έτσι κι αλλιώς από το Νοέμβριο η ΜΙΝΙ αναφέρει βελτιώσεις σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις για καλύτερη απόδοση της ροπής και περισσότερη οικονομία. Έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική διαχείριση, την αντλία λαδιού, την εισαγωγή αέρα, το κύκλωμα ψύξης και την εξάτμιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: MINI Cooper S

Να θυμίσουμε ότι ο 1.200άρης 3κύλινδρος έχει καταργηθεί και υπάρχουν μόνο ο επίσης 3κύλινδρος 1.500άρης TwinPower Turbo (με πίεση ψεκασμού καυσίμου 350 bar αντί για 200) με 75 (One First), 102 (One) ή 136 (Copper) ίππους και ο 4κύλινδρος 2λιτρος (Cooper S) με 192 PS.

Η ντίζελ γκάμα περιλαμβάνει τον 1.500άρη με 95 (One D) ή 116 PS (Cooper D), αλλά και τον 4κύλινδρο 2λιτρο με 170 PS (Cooper SD). Να σημειώσουμε επίσης πως όλοι οι παραπάνω κινητήρες πλην εκείνου των 75 ίππων είναι διαθέσιμοι και στο ανοιχτό αμάξωμα.

Προφανώς το χειροκίνητο κιβώτιο παραμένει 6άρι, όμως όπως υπάρχει αλλαγή στα αυτόματα. Πλέον για τις εκδόσεις One, Cooper, Cooper S και Cooper D, διατίθεται ένα ολοκαίνουργιο ημιαυτόματο κιβώτιο με δύο συμπλέκτες και 7 σχέσεις, αντί για το προηγούμενο αυτόματο 6άρι. Στο Cooper SD, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα κλασικό αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις.

Πέραν των μηχανικών, υπάρχουν και άλλες αλλαγές. Για παράδειγμα το logo της φίρμας είναι νέο, ακόμα πιο μίνιμαλ, με σχεδίαση δύο διαστάσεων. Τα πίσω φώτα έχουν νέο σχέδιο και το εσωτερικό τους αποτυπώνει ουσιαστικά τη σημαία της M. Βρετανίας, ενώ μπροστά πλέον διατίθενται ως έξτρα και προβολείς LED με λειτουργία Matrix.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test Drive: Mini Cooper 5d

Ένα γκρι, ένα πορτοκαλί κι ένα μπλε είναι τα τρία νέα χρώματα στην παλέτα, ενώ πλέον στο περίγραμμα των φώτων και τη μάσκα το φινίρισμα μπορεί να είναι γυαλιστερό μαύρο (piano black) και όχι χρωμίου. Υπάρχουν επίσης 17άρες ζάντες αλουμινίου με νέα σχέδια που διατίθενται επίσης και στις τρεις εκδόσεις αμαξώματος.

Στην καμπίνα τη διαφορά κάνουν οι νέες δερμάτινες επενδύσεις, κάποια φωτιζόμενα πλαστικά φιλέτα στο ταμπλό, ενώ υπάρχουν και νέες –πολύ διευρυμένες- δυνατότητες εξατομίκευσης χάρη στην τεχνολογία του 3D Printing.

Οι ανανεωμένες εκδόσεις των MINI 3d, 5d και Convertible αναμένονται στη χώρα μας το Μάρτιο, σε τιμές όχι αξιόλογα διαφορετικές από τις σημερινές.

[Πηγή: ΜΙΝΙ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube