Nέο Volkswagen Tiguan Allspace, νέες πληροφορίες για τα μοτέρ

Nέο Volkswagen Tiguan Allspace, νέες πληροφορίες για τα μοτέρ

Το μακρύ, 7θέσιο κατά παραγγελία Volkswagen Tiguan θα έχει γκάμα με έξι 4κύλινδρους κινητήρες και εκτιμώμενη τιμή από 36.000 ευρώ.

To Volkswagen Tiguan Allspace θα διατεθεί στην αγορά μέσω μιας γκάμας από έξι 4κύλινδρους κινητήρες προδιαγραφής Euro 6.  

Το μακρύ δεύτερης γενεάς SUV της γερμανικής εταιρείας θα κάνει το εμπορικό ντεμπούτο του ύστερα από την επίσημη παρουσίασή του στην Γηραιά Ήπειρο, στην Έκθεση της Γενεύης.

Η γκάμα κινητήρων του κατά παραγγελία 7θέσιου SUV περιλαμβάνει τρία μοτέρ βενζίνης και τρία ντίζελ, με εύρος ισχύος από 150 έως 240 άλογα. Το βασικό μοτέρ θα είναι το 1.400άρι βενζινοκίνητο τούρμπο TSI με 150 άλογα και Active Cylinder Management. Η κατανάλωση και εκπομπή ρύπων για το οποίο θα είναι κατά τον τυποποιημένο κύκλο NEDC στα 6,0 lt/100 km και 135 g/km αντίστοιχα. Του βενζινοκινητήρες συμπληρώνει ο 2.0 TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος με 180 και 220 PS.

Όσον αφορά τους τουρμποντίζελ, ο ευρέως χρησιμοποιούμενος 2.0 TDI δίνει και στο Tiguan Allspace 2.0 TDI το παρών σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 150, 190 και 240 άλογα. Όλα τα ντίζελ είναι εξοπλισμένα με καταλυτικό μετατροπέα SCR και διαθέτουν 12λιτρο ρεζερβουάρ AdBlue για τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου.

Οι 150άρηδες 1.4 TSI και 2.0 TDI θα συνδυάζονται στάνταρ με εμπρός κίνηση, με τον τελευταίο να διαθέτει και την έξτρα οψιόν της τετρακίνησης 4MOTION που είναι στάνταρ σε όλα τα άλλα μοντέλα. Όσον αφορά το σασμάν, η στάνταρ επιλογή για τα 150άρια μοτέρ είναι το χειροκίνητο 6άρι με το DSG να διατίθεται έξτρα, αλλά το δεύτερο είναι στάνταρ σε όλα τα υπόλοιπα set-up.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 PS 4MOTION DSG

Το Volkswagen Tiguan Allspace να σας θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια μακρύτερη και πιο φαρδιά έκδοση του στάνταρ Tiguan που παρουσιάστηκε επίσημα στο NAIAS 2017, τον Ιανουάριο που μας πέρασε στο Detroit.

Αν και στο εμπρός μέρος οι αλλαγές στη σχεδίαση είναι πολύ μικρές, το εξασκημένο μάτι θα μπορέσει να εντοπίσει μικροαλλαγές στη μάσκα και το καπό. Στο πλάι, τη διαφορά κάνουν οι μεγαλύτερες πίσω πόρτες και η ελαφρώς διαφορετική γραμμή της οροφής, ενώ το πίσω μέρος έχει περιορισμένες αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150 PS

Το συνολικό μήκος είναι 21,5 cm μεγαλύτερο από του κλασικού Tiguan, εκ των οποίων τα έντεκα εκατοστά αφορούν σε αύξηση του μεταξονίου. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει έως και 6 cm περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, αλλά και 115 lt επιπλέον πορτμπαγκάζ. Οπότε για την περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει κιτ επισκευής ελαστικού, η Volkswagen ανακοινώνει χωρητικότητα από 730 έως και 1.770 lt, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων της μεσαίας σειράς.

To αυτοκίνητο αναμένεται στην ελληνική αγορά το δεύτερο 6μηνο του 2017 σε τρεις ή τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Trendline, Comfortline και Highline αν ακολουθηθεί η ευρωπαϊκή ονομασία ή Advance, Advance+, Exclusive και Exclusive+ αν ακολουθηθεί η ελληνική ονοματοδοσία. Η τιμή των εκδόσεων ακόμη βρίσκεται στη φάση του υπολογισμού της από την ελληνική αντιπροσωπεία της Kosmocar. Αν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μια εκτίμηση, θα λέγαμε ότι αναμένουμε να κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ παραπάνω από την αντίστοιχη έκδοση του στάνταρ Tiguan. Οπότε εκτιμούμε ότι το βασικό μοντέλο 1.4 TSI 150 PS θα κοστίζει γύρω από τις 36.000 ευρώ, ενώ ένα 2.0 TDI 150 PS από 35 χιλιάρικα.

Δείτε στο συνημμένο αρχείο την τιμή όλων των εκδόσεων του νέου VW Tiguan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube