Lamborghini: Διπλασιασμός πωλήσεων αναμένεται με το νέο SUV

Lamborghini: Διπλασιασμός πωλήσεων αναμένεται με το νέο SUV

Η ιταλική εταιρεία προβλέπει ότι το 2019 θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις της, χάρη στο νέο SUV που εξελίσσουν.

Το λανσάρισμα του νέου SUV της Lamborghini αναμένεται να διπλασιάσει από το 2019 την παραγωγή της ιταλικής φίρμας και να φτάσει τα 7.000 αυτοκίνητα.

Παρά το γεγονός ότι το νέο SUV θα αποτελεί τον μπροστάρη των πωλήσεων της ιταλικής εταιρείας, ο νέος Επικεφαλής Stefano Domenicali υποστηρίζει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στους στόχους της φίρμας και ότι προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων supercar.

«Ως γνωστόν, στόχος μας είναι η αύξηση της ετήσιας παραγωγής, που αυτή την στιγμή είναι 3.500 supercars. Η έλευση του SUV αναμένεται να χρειαστεί αντίστοιχη παραγωγή, και ίσως μεγαλύτερη ανάλογα την ζήτηση.» ανέφερε ο Dominecali.

Το νέο SUV «βασίζεται» στο πρωτότυπο Urus και η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει το 2018 με τιμή εκκίνησης τα 200.000 δολάρια, και θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, μαζί με τις Huracán και Aventador. Ο κινητήρας που θα την εφοδιάζει είναι ένας νέος 4λιτρος V8 με δύο τούρμπο.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, ο Dominecali είπε ότι θα πιέσουν όσο μπορούν για να πουλήσουν 3.500 ή και παραπάνω κομμάτια από το νέο SUV.

Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στην παγκόσμια εξάπλωση των επίσημων αντιπροσώπων της Lamborghini, από 132 που είναι τώρα στους 160, και θα υποστηριχθεί από την πρόσληψη 500 νέων υπαλλήλων στο ανακαινισμένο και μεγαλύτερο εργοστάσιο της Sant'Agata.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube