Επικεφαλής της Lamborghini ο πρώην ομαδάρχης της Ferrari F1, Stefano Domenicali

Επικεφαλής της Lamborghini ο πρώην ομαδάρχης της Ferrari F1, Stefano Domenicali

Ο Ιταλός παίρνει τη θέση του Stephan Winkelmann, που πάει στην Audi Quattro GmbH, μετά από μια δεκαετία στη Sant’ Agata.

O Domenicali, που ήταν επικεφαλής της Scuderia Ferrari Formula 1 το διάστημα 2008-2014, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 15 Μαρτίου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τις προκλήσεις αυτής της μεγάλης κληρονομιάς», δήλωσε ο Domenicali. «Είναι τώρα καθήκον μου να συνεχίσω τις επιτυχίες του προκατόχου μου, Stephan Winkelmann, στην Automobili Lamborghini».

Ο 50χρονος Domenicali ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο οικονομικό τμήμα της Ferrari, το 1991, και έγινε αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας F1 το 1998, καταλήγοντας ομαδάρχης το 2008. Παραιτήθηκε από τη Ferrari το 2014 και προσελήφθη από το VW Group ως αντιπρόεδρος της Audi υπεύθυνος νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών – πράγμα που ξεσήκωσε φημολογία ότι η γερμανική φίρμα θα έμπαινε στην F1.

Ο Winkelmann (φωτ. κάτω) αποχωρεί έχοντας ηγηθεί της Lamborghini επί μια δεκαετία ιδιοκτησίας της από το VW Group, και έχοντας λανσάρει νέα μοντέλα όπως η Huracan, η Aventador και το επερχόμενο SUV, Urus.

Στην Quattro GmbH, ο Γερμανός θα ασχοληθεί με λιγότερο εξωτικά αυτοκίνητα, αν και η εταιρεία του Neckarsulm παράγει κορυφαίες, ξεχωριστές εκδόσεις των μοντέλων της Audi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube