Έναρξη παραγγελιών για την Alfa Romeo Stelvio

Έναρξη παραγγελιών για την Alfa Romeo Stelvio

Η Stelvio First Edition ανοίγει την εμπορική αυλαία του νέου ιταλικού SUV επιδόσεων.

Η Alfa Romeo μας παρουσιάζει την Stelvio First Edition, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που ξεκινά την εμπορική καριέρα του πολυαναμενόμενου ιταλικού SUV.

Η Alfa Romeo Stelvio έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της τον Νοέμβριο στην Έκθεση του Los Angeles στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio και έκτοτε είχαμε δει ελάχιστες φωτογραφίες των απλούστερων εκδόσεων που θα τραβήξουν το εμπορικό «κουπί».

Η Alfa Romeo Stelvio Fisrt Edition είναι αυτό που όλοι καταλαβαίνετε, δηλαδή μια πλούσια εξοπλισμένη έκδοση περιορισμένης παραγωγής, που τοποθετείτε στην γκάμα κάτω από την κορυφαία έκδοση Q.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει την Stelvio First Edition είναι ένας 2λιτρος 4κύλινδρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 280 ίππους και 40,8 kgm ροπή. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και χρησιμοποιεί το σύστημα τετρακίνησης Q4 με ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης. Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, η First Edition της Stelvio χρειάζεται 5,7” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 230 km/h, εκπέμποντας 230 g/km CO2.

Το σύστημα τετρακίνησης Q4 στέλνει κατά κύριο λόγο την δύναμη στον πίσω άξονα, και μόνο σε περίπτωση που φτάσει στα όριά της πρόσφυσης στέλνει έως και το 50% στον εμπρός άξονα.

Η Alfa Romeo Stelvio First Edition ξεχωρίζει από τις ζάντες αλουμίνιου των 20”, τις βαμμένες δαγκάνες των φρένων, τα χρωμιωμένα πλαίσια παραθύρων και τους προβολείς Bi-xenon. Ακόμα, διαθέτει φιμέ πίσω τζάμια και σύστημα εξωτερικού φωτισμού. Στο πίσω μέρος, υπάρχει αλουμινένια ποδιά που αγκαλιάζει το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, ανάμεσα στις δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Στην καμπίνα συναντάμε δερμάτινο σαλόνι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενώ υπάρχουν και ξύλινες διακοσμητικές φάσες στο ταμπλό και τις πόρτες. Ο εξοπλισμός της έκδοσης περιλαμβάνει τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης με έγχρωμη οθόνη 8,8” και υπολογιστή ταξιδίου με οθόνη 7”.

Τέλος, η λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, καθώς και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα.

Το βιβλίο παραγγελιών της νέας Stelvio άνοιξε με την First Edition και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων.

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube