Σύντομα εκτός Ευρώπης τα Honda Insight και CR-Z

Σύντομα εκτός Ευρώπης τα Honda Insight και CR-Z

Τα υβριδικά της Honda δεν θα διατίθενται για πολύ ακόμα στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α. θα πωλούνται κανονικά.

Η καριέρα των υβριδικών Honda Insight και CR-Z στην Ευρώπη σύντομα θα φτάσει στο τέλος της. Λόγω της αυξημένης τιμής τους και της παρουσίας οικονομικότερων μοντέλων diesel στην αγορά, η ζήτηση είναι τόσο μειωμένη που η Honda πήρε την απόφαση να μην εισάγει τους αντικαταστάτες τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ενώ Ευρωπαίοι κατασκευαστές λανσάρουν ολοένα και περισσότερα υβριδικά μοντέλα, η Honda, που ήταν πρωτοπόρος της τεχνολογίας αυτής μαζί με την Toyota, φαίνεται πως δεν βλέπει μέλλον για τα υβριδικά της στην Ευρώπη. Ειδικά το Insight έχει ακόμα και εσωτερικό ανταγωνισμό από το Honda Civic 1.6 i-DTEC, που είναι οικονομικότερο, δυνατότερο και μεγαλύτερο αυτοκίνητο και διατίθεται στην ίδια περίπου τιμή.

Έτσι οι πωλήσεις των Honda Insight και CR-Z ενδέχεται να σταματήσουν ακόμα και πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους, δηλαδή πριν από το λανσάρισμα των αντίστοιχων μοντέλων επόμενης γενιάς. Η απόφαση αυτή πάντως δεν επηρεάζει το νέο Honda Jazz που θα κυκλοφορήσει το 2014 και στη δική μας ήπειρο σε υβριδική έκδοση με κινητήρα 1,5 lt και 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ούτε το νέο NSX που αναμένεται το 2015.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube